Diyarbakır'da akü takviyesi sırasında akü patladı: 2 kişi az daha canından oluyordu! Diyarbakır'da akü takviyesi sırasında akü patladı: 2 kişi az daha canından oluyordu!

Deprem ve Konut Fiyatları Kırsala Göçü Artırdı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler ve son zamanlarda konut fiyatlarının artış göstermesi gibi etkenler kırsal bölgelere olan ilgiyi artırdı. Birçok vatandaş kırsal mahalle ve mezralarda kendilerine ait olan arsalarda ev inşa ediyor. Bu durum, yerleşim yerlerinde ortaya çıkan ulaşım ihtiyacını da beraberinde getirdi.

Bağlar Belediyesinden Yol Açma Çalışması

Yeni yapılaşmadan dolayı oluşan ulaşım ihtiyacı da Bağlar Belediyesinin gerçekleştirdiği hizmet seferberliğiyle karşılanıyor. Belediye, Karacadağ bölgesindeki mahalle ve mezralarda yol açma çalışması başlattı. Bağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri vatandaşların talebi üzerine bu bölgelerde yoğun bir çalışma yürütüyor. Develi Mahallesi’nde toplam 2,5 kilometreyi bulan 11 ayrı noktada yol açma çalışması yapıldığı bildirildi.

Mahalle Muhtarından Teşekkür

Belediyenin bölgede gerçekleştirdiği hizmet çalışmalarını değerlendiren Develi Mahallesi Muhtarı Münir Dağdelen, Bağlar Belediyesine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Dağdelen,

“Belediyemiz bize çok yardımcı oldu. Yeni ev yapan vatandaşlarımızın ulaşım sorunu vardı. Belediyemiz gelip yollarımızı açtı. Biz de çok memnun olduk. Allah razı olsun.”

dedi.