Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TÜBİTAK'ın 60'ıncı kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. Törende yaptığı konuşmada Bakan Kacır, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenen sanayi projelerine yönelik önemli bilgiler paylaştı.

Bakan Kacır, 2002'de TÜBİTAK sanayi destek proje sayısının 386 olduğunu belirtirken, 2022 yılında bu sayının 3 bin 669'a çıkarıldığını ve destek tutarının da 712 milyon liradan 1 milyar 700 milyon liraya yükseltildiğini açıkladı. Toplamda ise 24 bin 202 projeye 57 milyar liranın üzerinde destek sağlandığını ifade etti.

Bakan Kacır, TÜBİTAK UZAY tarafından geliştirilen ilk milli haberleşme uydusu Türksat 6A'nın test süreçlerinin uzun sürdüğünü ancak Mart 2024'te uzaya gönderileceğini sözlerine ekledi.

Sanayinin AR-GE alanındaki önemine dikkat çeken Bakan Kacır, son yıllarda sanayi projelerine verilen desteklerin arttığını ve girişimcileri desteklemeye yönelik programlar sayesinde de birçok girişime yatırım yapıldığını belirtti. Akademi ve kamuya yönelik destek programlarıyla da proje sayısının artırıldığını ve destek tutarının büyük ölçüde artırıldığını aktardı.

Bakan Kacır'ın açıklamalarıyla, Türkiye'nin bilim ve teknoloji alanındaki gelişimine yönelik yapılan yatırımlar ve projelere verilen desteklerin önemi bir kez daha vurgulanmış oldu.

Teknoloji devlerine sıkı AB denetimi Teknoloji devlerine sıkı AB denetimi