Batman-Beşiri'de 2 aile arasında sopalı-bıçaklı kavga: 1'i ağır 41 yaralı Batman-Beşiri'de 2 aile arasında sopalı-bıçaklı kavga: 1'i ağır 41 yaralı

Canalp, Batman Belediyesi toplantı salonunda yaptığı açıklamada, havalimanı pist bakımının rutin bir işlem olduğunu ve belli bir süre sonra yapılması gerektiğini söyledi. Batman Havalimanı’nın da eylül ayı boyunca bakıma alınacağını belirten Canalp, bu süre zarfında Batman’dan Diyarbakır Havalimanı’na ulaşımın kolaylaştırılacağını ifade etti.

Canalp, “Vatandaşlarımız Batman Belediyesi sınırları içerisindeki en düşük otobüs ücret tarifesi olan 5,5 lira ile uçak biletlerini göstererek Batman’dan Diyarbakır Havalimanı’na aynı şekilde Diyarbakır Havalimanı’ndan Batman’a ulaşım imkanına bir aylık süre boyunca kavuşacak. Otobüs seferleri uçak saatlerine göre ayarlanacak.” dedi.

Batman Havalimanı, Unesco’nun Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Hasankeyf ilçesine yakın bir konumda bulunuyor. Bu ilçe, tarihi ve doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Batman Havalimanı’nın bakım çalışmalarının tamamlanmasının ardından turizm faaliyetlerinin de artması bekleniyor.