İŞKUR İl Müdürü Hasan Küsin, yaptığı yazılı açıklamada, Batman Çalışma ve İş Kurumu olarak, iş arayan engelli vatandaşlar ile engelli açığı olan işverenleri bir araya getirerek özel sektörde istihdam sağladıklarını belirtti.

Küsin, engelli vatandaşların işe yerleştirilmesinde, engelli koçlarının özel çalışması ve işverenlerin de bu konuda duyarlı olması sayesinde, 2 ay gibi kısa bir sürede engelli istihdamında Türkiye sıralamasında 71’inci sıradan birinci sıraya çıktıklarını ifade etti.

Batman’da Kaçak Sigara Operasyonu: 1 Gözaltı Batman’da Kaçak Sigara Operasyonu: 1 Gözaltı

Küsin, "Engelli bireylerin istihdama katılımında, işe uyumlarının sağlanmasında ve kalıcı bir engelli istihdamı oluşturulmasında hayata geçirilen Engelli İş Koçluğu modeli sayesinde; engelli vatandaşlarımızın istek ve beklentilerini daha iyi anlayarak işgücü piyasasına girişlerinde ve istihdamda kalabilmeleri için çalışmalarımız devam ediyor.

Ayrıca işe yerleştirmenin yanı sıra engelli bireysel danışmanlığı da yürütüyoruz. 800’ün üzerinde engelli vatandaşımızla bireysel görüşme yaparak, onlara rehberlik ediyoruz. Engelli danışmanlığı konusunda da Türkiye’de ilk sıralarda yer alıyoruz." dedi.