Batman Milletvekili Ramanlı, sosyal yardım kurumlarını ziyaret etti Batman Milletvekili Ramanlı, sosyal yardım kurumlarını ziyaret etti

Görgün çiftinin 5 yaşındaki ineği, 3 ay önce üç dişi buzağı doğurdu. Buzağılara özenle bakan çift, elektrik maliyetlerinden kurtulmak için GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından finanse edilen "Yenilenebilir Enerji ile Damlama Sulama Projesi"ne de başvurdu. Proje sayesinde 300 dönümlük tarım arazisi güneş enerjisi sistemiyle sulanacak ve ürün verimi artacak.

İl Tarım Müdürlüğünde görevli veteriner hekim Ali İhsan Kaya, üçüz buzağıların sağlıklı olduğunu ve küpeleme kayıtlarının yapıldığını söyledi. Kaya, “Üçüzlük 100 binde bir görülen nadir bir olay. Çiftçilerimiz sulu tarıma geçecek. Verimde de yüzde 100’e yakın artış meydana gelecek.” dedi.

Ahmet Görgün ise çocukluğundan beri hayvancılıkla uğraştığını belirterek, “Bir yavru doğmuştu, sonra bir tane daha geldi. Buna sevinirken bir tane daha geldi, çok mutluyuz. Komşularımız üçüz buzağıyı görünce bizim olduğunu anlıyorlar, dışarı çıktığında getirip bizim ahıra koyuyorlar.” diye konuştu.

Hacer Görgün de buzağıları çocuklarından ayırmadığını aktararak, “Boyunlarına boncuk aldık, daha güzel görünsün diye. Görmeyince rahatsız oluyorum, aşağı inip bakıyorum. Aynı çocuğun gibi, elinde büyüyor.” dedi.