Batman’da uyuşturucu ve silah operasyonu Batman’da uyuşturucu ve silah operasyonu

Sokakta oynayan çocuklar, bahçeye attıkları taşlarla yaşlı kadının uyanmasına sebep oldular. Duyduğu rahatsızlığı dile getiren Vesile Çiftçi, çocuklara seslenerek taş atmamalarını rica etti.

Ancak, bu uyarıya rağmen ayrılmayan çocuklar, durumu ailelerine haber verdi. Bunun üzerine ellerinde taş ve sopalarla dolu bir gurup kadın, erkek ve çocuk, yaşlı kadının bahçesine saldırdı. Bu vahim olay evin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

AW001906_04

Yaşlı kadın, komşularının yardımıyla güçlükle ayağa kalkabildi

Görüntülerde, fırça ile bahçeye gelen bir kadının, daha sonra bahçeden aldığı kaldırım taşı ile 74 yaşındaki Vesile Çiftçi'ye saldırdığı, ardından da bir erkeğin elindeki sopayla kadının kafasına ve vücuduna şiddet uygulayarak kafasını tekmelediği görülüyor. Yaşlı kadının komşularının yardımıyla güçlükle kalkarak bahçe kapısına yürüdüğü anlar da görüntülerde yer alıyor.

AW001906_06

3 kişi yaralandı

Olaya müdahale eden yakınlarıyla saldırganlar arasında çıkan tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Silah, bıçak, taş ve sopaların kullanıldığı kavga sonucunda 3 kişi yaralandı. Vesile Çiftçi ile yakınlarından Perişan Alparslan ve Furkan Alparslan, kentteki hastanelere kaldırıldı.

Olayın ardından polis ekipleri, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve güvenlik kameralarını inceleyerek olaya karışan 4 şüpheliyi gözaltına alarak emniyete götürdü. Bu korkunç olay, toplumda büyük bir infiale neden olurken, yaşlı kadına yapılan vahşet ve çocukların provokasyonu toplumun vicdanını derinden yaraladı. Yetkililer, olayın faillerinin adalet önünde hesap vermeleri için soruşturmayı titizlikle sürdürüyor.