Türkiye'de deniz, göl, gölet, nehir ve su birikintileri gibi yerlerde meydana gelebilecek boğulma olayları ve can kayıplarının önlenebilmesi için Uzman Yüzme Antrenörü Uğur Dölcek, önemli açıklamalarda bulundu.

Yaz aylarında artan sıcaklarla birlikte insanlar, serinlemek için suya yöneliyorlar. Ancak bu durumda, özellikle çocuklar için dikkat edilmesi gereken bazı önlemler bulunuyor.

Acil durumlar için ilk yardım bilgisine sahip olmak önemli

Uzman Yüzme Antrenörü Uğur Dölcek, ebeveynlerin çocuklarına bilinçli bir şekilde yüzme derslerine göndermeleri ve su ortamında dikkatli bir şekilde gözetlemeleri gerektiğini vurguladı. Ayrıca, acil durumlar için ilk yardım bilgisine sahip olmanın da önemli olduğunu belirtti.

Dölcek, yüzmenin sağlık ve eğitim açısından önemli bir spor dalı olduğunu da ifade etti. Çocukların ve yetişkinlerin yüzme derslerine katılarak bilinçli bir şekilde yüzme becerilerini geliştirebileceklerini dile getirdi.

Sıcak havalarda denize, göle ve nehirlere olan ilginin artmasıyla birlikte boğulma olaylarının da arttığına dikkat çeken Dölcek, çocukların su ortamında yalnız bırakılmaması gerektiğini ve her zaman ebeveynlerin gözetimi altında tutulması gerektiğini vurguladı. Özellikle çocukların yüzme bilmemesi durumunda, güvenliğin sağlanması için ebeveynlerin daha dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

Boğulma durumunda nasıl hareket edilmesi gerektiğini anlatan Dölcek, bilinci yerinde olan bir kişiye yardım etmenin daha kolay olduğunu ve ona bir materyal atarak kurtarmanın mümkün olduğunu ifade etti. Ancak bilinci kapalı olan bir kişinin kurtarılması için daha profesyonel ve dikkatli bir müdahale gerektiğini belirtti.

Zirai ilaç satıcıları yanlış ilaç kullanımının zararlarına dikkat çekti! Zirai ilaç satıcıları yanlış ilaç kullanımının zararlarına dikkat çekti!

İlk yardım ve can kurtarma eğitimlerinin önemine dikkat çekti ve acil durumlarda profesyonel yardım almanın hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

Sonuç olarak, yaz aylarında suya girmek için çocuklar ve yetişkinler için yüzme becerilerinin yanı sıra güvenlik önlemlerinin de alınması büyük önem taşıyor. Ebeveynlerin çocuklarını yüzme derslerine göndermeleri ve güvenlik tedbirlerini alarak serinlemeyi keyifli ve güvenli bir şekilde yapmalarını sağlamaları gerekmektedir.