Kızıltepe’de Yavru Köpeğe İşkence Eden Şahıs Yakalandı Kızıltepe’de Yavru Köpeğe İşkence Eden Şahıs Yakalandı

Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa sınırında bulunan Karacadağ bölgesinde, küçükbaş hayvanlarını yaylalara çıkaran besiciler, son yıllarda yaşanan kuraklık nedeniyle su bulmakta zorlanıyor. Besicilerin talebi üzerine harekete geçen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, bölgede 5 ve 10 tonluk 44 su deposu ve 5 metre uzunluğunda 37 suvat inşa etti.

Belediye, binlerce küçükbaş hayvanın su ihtiyacını karşılamak için her gün tankerlerle 200 ton su taşıyor. Belediye ayrıca, bölgede gerekirse güneş enerjili sondajlarla vatandaşın su sorununu çözmeyi planlıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Nihat Nurbaki, yaptıkları çalışmayla besicilerin en büyük sorunlarından birini çözmeye çalıştıklarını söyledi. Nurbaki, “Hayvanların tek besin kaynağı su ve ottur. Ot var, su yok. Bu hayvanlar zamanında su içmezse, etinden ve sütünden faydalanamayız. Taşıma su ile değirmen dönmez ama biz taşıma su ile hayvanları yaşatıyoruz.” dedi.

Besiciler de belediyenin yaptığı hizmetten memnun olduklarını belirterek, teşekkür ettiler. Besici Rıfat Yavuzer, “Su olmazsa hayvanlarımızı satmak zorunda kalırız. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine çok teşekkür ediyoruz. Su getirilmezse çok zor durumda kalırız.” diye konuştu.