Filistin sağlık kaynaklarına dayandırılan haberlere göre işgalcilerin Gazze Şeridi'nin merkezi ve güneyindeki bölgeleri bombalamasında 4 kişi şehit oldu, çok sayıda kişi de yaralandı.

Kaynaklar, işgal uçağının Gazze şehrinin doğusundaki Şucaiye mahallesi El-Beltaci Caddesi üzerinde bir evi hedef alması sonucu 3 kişinin şehit olduğunu, 20 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Yerel kaynaklara göre, işgal uçakları Gazze şehrinin merkezindeki Al-Rimal mahallesindeki evleri ve Gazze şehrinin batısındaki Sahil Kampı'ndaki Hamid Caddesi üzerindeki bir binayı bombaladı.

İşgal topçularının Gazze şehrinin batısındaki Şifa Hastanesi yakınlarını  hedef aldığı belirtildi.

Han Yunus'ta Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'un kuzeyindeki Hamad Kasabası'nda bir kişinin işgal kuvvetlerinin açtığı ateş sonucu şehit olduğu aktarıldı.

İşgal uçakları, ayrıca Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kenti ile Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki diğer bölgeleri hedef alan saldırılar düzenledi.

Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahiya'da, El Kassam Camisi çevresine düzenlenen saldırıda çok sayıda kişi yaralandı.

ABD'li sözcü, Washington'un soykırım desteği dolayısıyla görevinden istifa etti ABD'li sözcü, Washington'un soykırım desteği dolayısıyla görevinden istifa etti

Öte yandan Filistin Kızılayı, işgalcilerin 7 esiri 47 gün sonra serbest bıraktığını, diğer 8 kişinin akıbetinin ise bilinmediğini duyurdu.

Sağlık Bakanlığına göre saldırının başlangıcından bu yana Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 32 bin 552'ye, yaralı sayısı ise 74 bin 980'e yükseldi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha