Mahmutoğlu Kulesi yakınında bulunan bu merkezde, el emeği göz nuru ürünlerin üretildiği birçok farklı dalda kurs imkanı sunuluyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün destekleriyle her geçen gün artan kurs sayısı, sanatseverlerin beğenisine sunuluyor.

Resim, karakalem, yağlıboya, mozaik, ebru, tezhip ve çinicilik...

Sanat Sokağı'nda geri dönüşüm malzemelerinden yapılan süs eşyaları, kısa film atölyesi, resim, karakalem, yağlıboya, mozaik, ebru, tezhip, çinicilik, hüsn-i hat, ahşap oymacılığı ve diksiyon gibi farklı kurslar düzenleniyor. Kursiyerler, el becerilerini geliştirirken ürettikleri eserleri de burada sergileme fırsatı buluyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Sanat Sokağı, çömlekçilikten deri sanatına, ahşap oymacılığından kabartma sanatına kadar birçok el sanatını yaşatıyor.

Esnaf ağır hasarlı binaların yıkımının yavaş ilerlemesinden şikayetçi! Esnaf ağır hasarlı binaların yıkımının yavaş ilerlemesinden şikayetçi!

sanat üretim merkezi gibi

Merkez, Şanlıurfa'nın tarihi ve doğal güzelliklerini de tablo ve el emeği göz nuru ürünlere yansıtarak adeta bir sanat üretim merkezi gibi çalışıyor.

Sanat Sokağı, bölgedeki el sanatlarını yaşatma ve geliştirme misyonuyla, ziyaretçilere hem estetik bir deneyim sunuyor hem de el yapımı ürünlere destek olma fırsatı veriyor. Sanat dolu bir atmosferde, sanatçıların emekleri ve yetenekleriyle üretilen ürünler, ziyaretçilere görsel bir şölen sunuyor.