Diyarbakır-Silvan karayolunda kaza: 12 yaralı Diyarbakır-Silvan karayolunda kaza: 12 yaralı

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, ilçede devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldı.

Çiftçi, ilk olarak ilçe sakinlerine dinlenme ve eğlence imkanı sunacak olan 1. Kılıçarslan Kent Meydanı’nı ziyaret etti. Meydanın çoğunluğunun yeşil alan olarak tasarlandığını belirten Çiftçi, “Burada vatandaşlarımız için havuzlar, oturma grupları, oyun alanları, kafeterya ve yürüyüş yolları gibi pek çok imkan sunuyoruz. Meydanımızın tamamlanmasıyla ilçemize modern ve güzel bir görünüm kazandıracağız” dedi.

Çiftçi, daha sonra ilçenin ulaşım sorununu çözecek olan otogar projesini inceledi. Otogarın Diyarbakır-Batman kara yolu üzerine kurulduğunu söyleyen Çiftçi, “Otogarımızda toplu taşıma peronları, bilet satış noktaları, bekleme salonu, tuvaletler, bebek bakım odası, teknik oda, amir odası ve ticari alanlar gibi pek çok hizmet vereceğiz. Otogarımızın güvenliği için de bahçe duvarları ve çit paneller uyguluyoruz” diye konuştu.

Çiftçi, her iki projenin de tamamlanma aşamasına geldiğini ve en kısa sürede hizmete açılacağını ifade etti.

Büyükşehir Belediyesi’nin Silvan ilçesinde yaptığı kent meydanı ve otogar projesi, ilçe halkı tarafından memnuniyetle karşılandı. Vatandaşlar, belediyeye teşekkür ederek projelerin ilçeye değer katacağını belirtti.

Editör: Musa ÇELEBİ