Facebook tarafından geliştirilen Instagram temelli sosyal medya platformu Threads, kısa bir sürede 100 milyonu aşkın kullanıcıya ulaştı. Ancak uygulamanın gizlilik politikası, Avrupa Birliği'nin veri gizliliği kurallarına uymadığı için AB ülkelerinde kullanıma sunulmadı.

AB'deki kullanıcılar, VPN kullanarak bu sorunu çözmeye çalıştılar. Ancak Meta, birkaç gün önce bu yönteme de yasak getirdi.

Bursa'da geleceği kodlayanlar sertifikalandı Bursa'da geleceği kodlayanlar sertifikalandı

AB'de yaşayan birçok kullanıcı, Threads uygulamasına VPN kullanarak dahi erişemediklerini bildirdi. Meta, konuyla ilgili olarak aldıkları ek önlemlerle Avrupa'daki kullanıcıların Threads'e erişimini engellemeye çalıştıklarını açıkladı.

Threads uygulaması, kullanıcılarını detaylı bir şekilde izliyor ve hassas verileri topluyor. Bu nedenle Avrupa Birliği'nin veri koruma yasaları ile uygulamanın mevcut haliyle AB'de kullanılması mümkün değil. İrlanda Veri Koruma Komisyonu da bu durumu doğrulayarak Threads'in AB'de kullanıma sunulamayacağını belirtti.

Threads, resmi olarak AB ülkelerinde kullanıma sunulmasa da kısa sürede 100 milyon kullanıcıya ulaşarak büyük bir başarı elde etti. Ancak analiz firması Sensor Tower, uygulamanın günlük aktif kullanıcı sayısının düştüğünü ve platformda geçirilen zamanın azaldığını bildirdi.