Yenişehir Hantepe mahallesine toplu taşıma hizmeti başladı Yenişehir Hantepe mahallesine toplu taşıma hizmeti başladı

Yenişehir Belediyesi, ilçede yaşayan çocuklara yönelik birçok etkinlik ve aktivite düzenliyor. Bunlardan biri de yaz kampı. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Mardin yolu üzeri Karaköprü bölgesinde bulunan Fidanlık Piknik Alanı’nda başlayan yaz kampında çocuklar, izcilik faaliyetleri, itfaiye eğitimi, Yeşilay eğitimi, müzik dinletileri, kitap okuma, açık hava sinema gösterimleri, yüzme gibi birçok eğitim alıyor. Kampın amacı, çocukların sosyal ve kültürel anlamda deneyim kazanmalarını sağlamak.

Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkanı Murat Beşikci, yaptığı açıklamada, ilçede velilerden gelen yoğun talep üzerine daha önce tatil deneyimi yaşamayan 8-15 yaş grubu çocuklar için ikinci kez kamp düzenlediklerini söyledi. Beşikci, “Her grup öğrencimizin kamp süresi 2 gece, 3 gündüz kalacak şekilde planlanmıştır. Kampın ilk gününde belediyemizin servis araçları ile öğrencilerimiz belirlenen konumdaki ailesinden teslim alınmakta, kampın son günü tekrar öğrencilerimiz ailelerimize teslim edilmektedir. Şu ana kadar 800 öğrencimiz kampımız için başvurmuştur. Bu rakamı 1500 öğrencimiz ile tamamlayacağız.” dedi.

Beşikci, kampın yanı sıra ilçede başka etkinlik ve aktivitelerin de devam ettiğini belirterek, “Çocuklarımız için tiyatro gösterileri, resim kursları, spor turnuvaları gibi birçok program düzenliyoruz. Çocuklarımızın yaz tatillerini hem eğlenerek hem de öğrenerek geçirmelerini istiyoruz. Onlara güzel bir gelecek hazırlamak için çalışıyoruz.” diye konuştu.