Zore Çayı, yaz mevsiminde serin bir ortam sunuyor. Çayın kenarında piknik yapmak, suya girmek veya doğa yürüyüşü yapmak isteyenler, buraya akın ediyor. Zore Çayı, Batman’ın yanı sıra Diyarbakır, Muş ve Kulp gibi çevre illerden de ziyaretçi çekiyor.

Doğaseverler Dabanak Yaylası’nda Doğa Yürüyüşü Yaptı Doğaseverler Dabanak Yaylası’nda Doğa Yürüyüşü Yaptı

Zore Çayı’nı ziyaret edenlerden Kozluk İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fırat Güneş, bölgenin çok güzel olduğunu söyledi. Güneş, “Sıcaktan izole rota arayanların tercihi olan Zore Vadi ve burada yer alan Zore Çayı ziyaretçilerden ilgi görüyor.” dedi.

Kozluk Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Abdulbasir Alağaş da Zore Çayı’nı ilk kez gördüğünü ve çok beğendiğini ifade etti. Alağaş, “Doğa harikası bir yer. Burada hem dinleniyoruz hem de eğleniyoruz.” diye konuştu.

Diyarbakır Kulp ilçesinden gelen Sezgin Taş da Zore Çayı’nın hafta sonları için ideal bir yer olduğunu belirtti. Taş, “Burada hem serinliyoruz hem de doğanın tadını çıkarıyoruz. Herkese tavsiye ederim.” dedi.

Muş’tan gelen Mesut Erdenci de Zore Çayı’nın çok güzel olduğunu söyledi. Erdenci, “Burada suya girdik, piknik yaptık, doğa yürüyüşü yaptık. Çok keyifli bir gün geçirdik.” dedi.