Dünyanın birçok fakir ülkesinde insani yardımlarını sürdüren Avrupa Yetim Eli, bir yandan gıda, su kuyusu, nakdi, giyim yardımlarını yaparken bir yandan da sağlık alanında faaliyetler yürütüyor.

Afrika Etiyopya'da yüzlerce insana umut olan Avrupa Yetim Eli'nin aracılığıyla Azerbaycan'dan gelen göz hekimleri Doktor Gülşen Dikmen ve Doktor Cavid Allahverdiyev, imkanı olmayan insanların katarakt ameliyatlarını gerçekleştirdiler.

BM: Libya'da son bir yılda mayın nedeniyle 26'sı çocuk 35 kişi öldü veya yaralandı BM: Libya'da son bir yılda mayın nedeniyle 26'sı çocuk 35 kişi öldü veya yaralandı

Ameliyat olması gereken çok sayıda insanın olduğunu belirten Dr. Gülşen Dikmen, yardım için çağrıda bulundu.

Dikmen, "Etiyopya'ya Azerbaycan'dan geldim. Avrupa Yetim Eli'nin organizasyonuyla geldim. Tüm ekiple buradayız. İnsanlara yardım etmek için uğraşacağız. Lakin yardım edemediğimiz öyle çok hasta var ki toplayabildiğimiz maddi yardımlar yetersiz kalıyor. Yardım bekleyen binden fazla insan var. Biz burada sadece 200 kişiye yardım yapabileceğiz. Bunların arasında çok kötü durumda olan çocuklar var. Maddi durumları o kadar kötü ki basit bir ameliyatı bile yaptıramıyorlar. Çocuklarda kataraktan çok daha kötü olan hastalıklar var. Bir çocuğun hayatına ve yaşamına mal olabilecek hastalıklar. Onların tedavisini yaptıramıyorlar. Şu an burada elimizde gelen her şeyi yapacağız ama yine de yetersiz kalıyoruz. Yardımcı olmak isteyen insanlar varsa, lütfen Avrupa Yetim Eli yardım kuruluşuyla bir şekilde kontak kurup, ellerinden geleni esirgememelerini bir doktor rica ediyorum." diye konuştu.

Azerbaycan'dan gelen Dr. Cavid Allahverdiyev ise, "Burada ihtiyaç sahibi olan insanlar var. Onlara yardımcı olmakta bize aracı olan Avrupa Yetim Eli'ne çok teşekkür ediyorum. Yardım etmek isteyenler, Avrupa Yetim Eli ile irtibata geçip, daha çok insanlara yardımcı olabilirler. İnşallah biz de burada olduğumuz müddetçe çok daha fazla insana yardımcı olacağız. Gerçekten de çok ihtiyaç sahibidirler." ifadesini kullandı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha