5 Nisan Mahallesi'nde metruk yapı yıkımından sonra oluşan alan çöp yığınına dönüşerek çevreden yoğun şikayet alırken, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun talimatıyla belediyenin temizlik ekiplerince tonlarca hafriyat ve çöp çıkarılarak temizlendi.

Diyarbakır'ın çarpık kentleşmede kanayan yarası olan eski Bağlar bölgesinde, bölgenin fiziki yapısından kaynaklı sorunlar çevrede ikamet eden vatandaşlar için yaşam koşullarını zorlaştırmaya devam ediyor.

Malikleri tarafından çeşitli nedenlerle terk edilerek zararlı alışkanlıkların meskeni haline gelen yüzlerce yapı belediye ekiplerinin yoğun çalışmalarıyla yıktırılıyor. Buna rağmen sorunlar bitmiyor. Yıkılan yapılar yasal nedenlerle değerlendirilmediği için zamanla çöp yuvalarına dönüşüyor.

5 Nisan Mahallesi Teğmenler Caddesi bulunan alan hafriyat ve çöp yığınlarıyla görüntü kirliliği oluşturarak yaydığı kötü kokularla vatandaşların şikayetlerine konu oldu.

Esnaf ve çevre sakinlerinden gelen talep üzerine söz konusu alan, belediyenin temizlik işleri müdürlüğü ekipleri tarafından temizlendi. Çıkarılan çöp ve atık araçlarla götürüldü.

Belediye ekipleri, çöp atmamaları konusunda vatandaşları uyardı. (İLKHA)