Dicle Elektrik’in 6 ildeki çalışanları, maaş ve özlük haklarının yetersizliğini gerekçe göstererek iş bırakma eylemi yaptı. Çalışanlar, maaş artışı ve sosyal haklarda iyileştirme talep etti.

Dicle Elektrik ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, çalışanların iddialarının gerçek dışı olduğunu savundu. Açıklamada, şirketin 7 bin 500 çalışanıyla 6 ilde hizmet verdiği, abonelere kesintisiz ve kaliteli elektrik sunmakla beraber çalışanların en iyi koşullarda görevlerini yapması için hassasiyet gösterdiği ifade edildi.

“Çalışanlarımıza Enflasyonun Üzerinde Zam Yaptık”

Kepolu, Keklikdere Mahallesi'nde vatandaşların sorunlarını dinledi. Kepolu, Keklikdere Mahallesi'nde vatandaşların sorunlarını dinledi.

Açıklamada, gelişen ekonomik şartların farkında olarak çalışanlara mümkün olan en rekabetçi ücret ve yan hak politikasını sağlama gayretinde oldukları belirtilerek, “Temmuz ayında yaptığımız düzenleme ve zamlarla, piyasa koşullarının üzerinde maaş ve yan hak skalalarını oluşturduk. Çalışanlarımıza enflasyonun üzerinde bir oranla, yüzde 35 oranında ücret artışı sağladık.” denildi.

Açıklamada, ayrıca çalışanlara doğum, evlilik ve vefat durumlarında destek sağlandığı, iş kazası geçirenlerin tüm sağlık süreçlerinin takip edildiği ve protez ihtiyaçlarının karşılandığı kaydedildi.

“Hizmet Verdiğimiz İllerin Tümünde Bir İş Bırakma Eylemi Kesinlikle Söz Konusu Değildir”

Açıklamanın sonunda ise grev iddialarına yanıt verilerek, “Hizmet verdiğimiz illerin tümünde bir iş bırakma eylemi kesinlikle söz konusu değildir. Bu kapsamda yapılan spekülatif ifadeler gerçekliği yansıtmıyor. Yapılan iyileştirmelerin yeterli olmadığını düşünen bir kısım çalışma arkadaşlarımız, haklarını dile getirmek üzere eylem gerçekleştirmektedirler. Dün olduğu gibi emekleri ile şirketimize güç katan görevi başındaki çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.