Malatya Valisi Yazıcı: Kurbanını Gazze'ye bağışladı Malatya Valisi Yazıcı: Kurbanını Gazze'ye bağışladı

Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, TDV tarafından düzenlenen, Ustalara Saygı “Zorlukları Aşmaya Adanmış Bir Ömür: Dr. Tayyar Altıkulaç” paneline katıldı.

TDV Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Hazreti Peygamberin hicret ettiği Medine’de, cami ve ilim merkezli bir medeniyet kurduğunu söyledi. Başkan Erbaş, Hazreti Peygamberin, diyanet işlerini Mescid-i Nebevi’den yönettiğini, Diyanet İşleri Başkanlığının da Mescid-i Nebevi'nin bir varisi olduğunu kaydetti.

Tayyar Altıkulaç’ı tanıyanların, bir Peygamber varisi hassasiyetiyle vazifesini disiplinli, titiz bir şekilde güzel yaptığını, başladığı işi bitirdiğini, hiçbir projeyi yarım bırakmadığını söylediklerini belirten Başkan Erbaş, “Tayyar Altıkulaç Hocamıza şahit oluyoruz. Şahidiz hocam, siz vazifenizi en güzel şekilde yerine getirdiniz ve halen dini mübini- İslam'a hizmet etmeye devam ediyorsunuz. Cenab-ı Hak sizlere sağlıklı, hayırlı, uzun ömürler nasip eylesin ve daha nice hizmetlerinizi görmek bize nasip olsun inşallah.” dedi.

Tayyar Altıkulaç’ın, başkanlığı sırasında cesareti, feraseti, ilmi ve beşeri ilişkilerdeki maharetiyle Diyanet Teşkilatının çehresini ve işleyişini değiştirecek, geliştirecek önemli çalışmalara imza attığını söyleyen Başkan Erbaş, Altıkulaç’ın gerek başkanlığı döneminde gerekse emeklilik sürecinde öncülük ettiği pek çok hizmetlerinin olduğunu belirtti.

“Tayyar Altıkulaç Hocamız, Türkiye Diyanet Vakfı’nın kurulmasına öncülük etti”

Başkan Erbaş, Altıkulaç’ın, Diyanet İşleri Başkanlığı merkez teşkilatı birimlerinde yaptığı değişiklikler, başkanlık personeline nitelik kazandırmak ve bilgi seviyelerini yükseltmek için ihdas edilen eğitim merkezleri, hac ve umre hizmetlerinin sistematik hale getirilmesi, yurtdışı hizmetlerinin yapılandırılması ve özellikle Avrupa ülkeleri başta olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde yurt dışı teşkilatları, çeşitli ülkelerde DİTİB ve DİTİB benzeri vakıfların kurulmasına öncülük etmek gibi hizmetlere imza attığı bilgisini paylaştı.

“Bizlere düşen görev, güzel bir vefa ve her daim saygı, hürmet ve dua olacaktır”

Altıkulaç’ın, Türkiye Diyanet Vakfı ile 29 Mayıs Üniversitesinin kuruluşunda da öncülük yaptığını ve İslam Ansiklopedisinin bugünlere gelmesinde büyük gayreti olduğunu söyleyen Başkan Erbaş, şunları kaydetti:

“İnanıyorum ki hocamızın TDV ile ilgili, ‘Tek hedefimiz bu kurumu büyütmek, geliştirmek, elde ettiği imkânları hizmete dönüştürerek memlekete, gençliğe, insanlığa, dine faydalı olabilmektir’ şeklinde ifade ettiği hedef, hiçbir zaman sahipsiz kalmayacak, birlik ve beraberlik içinde yarınlara taşınacaktır Allah'ın izniyle. Muhterem Tayyar Altıkulaç Hocamız, bir ilim ve devlet adamı kimliği, şahsına münhasır hasbiliği, samimiyeti ve ilmi vakarıyla hem teşkilatımızın kıymetli mensuplarında ve hem de milletimizin zihin ve gönül dünyasında derin izler bırakmıştır. Dine, ilme ve milletimize hizmet yolunda gösterilen çabaların ve büyük emeklerin gerçek karşılığı elbette Allah katında değerlendirilecek ve eksiksiz olarak ödenecektir. Cenab-ı Hak onun ecrini inşallah fazlasıyla verecektir diye inanıyorum, düşünüyorum ve bunun için dua ediyorum. Bu durumda bizlere düşen görev, güzel bir vefa ve her daim saygı, hürmet ve dua olacaktır. Böyle bir gaye ile icra edilen ustalara saygı programı hocamızın kimliği, şahsiyeti, kendisinden sonraki nesillere bırakacağı emaneti, samimi duygu ve düşüncelerinin daha yakından tanınmasına ve onun öncülüğüyle gerçekleştirilen hizmetlerin gelecek nesillere aktarılmasına vesile olacaktır inşallah. Bu vesileyle Diyanet İşleri Başkanlığı gibi mümtaz bir görevi hakkıyla yerine getirmiş olan değerli hocamıza ve kendisinden önceki ve sonraki tüm başkanlarımızı saygı ve hürmetle, vefat edenleri rahmetle yâd ediyorum. Hocamıza hayırlı ömürler diliyorum. Hocamızın çalışma arkadaşlarından vefat edenler var, onlara rahmet diliyorum. Hayatta olanlara hayırlı ömürler diliyorum.”

Başkan Erbaş'ın konuşmasının ardından Ustalara Saygı "Zorlukları Aşmaya Adanmış Bir Ömür: Dr. Tayyar Altıkulaç" paneli gerçekleştirildi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha