Güney Afrika’nın Johannesburg şehrinde, 19 Temmuz 2023 tarihinde, bir cadde üzerinde bulunan doğal gaz hattında büyük bir patlama meydana geldi. Patlama, yolun yarılmasına, araçların havaya fırlamasına ve alevlerin yükselmesine sebep oldu. Patlama sırasında cadde üzerinde bulunan bir kişi hayatını kaybederken, 41 kişi de çeşitli şekillerde yaralandı.

Patlamanın nedeni henüz belirlenemedi. Güney Afrika polisi, olayla ilgili soruşturma başlattı. Patlamanın şiddetiyle çevredeki binalar ve iş yerleri de hasar gördü. Patlama sonrası bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve kurtarma ekibi sevk edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan:  İran için 1 günlük milli yas kararı aldık Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran için 1 günlük milli yas kararı aldık

Patlama anı ve sonrasında yaşananlar, çevredeki güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde, patlamanın etkisiyle yolun yarıldığı, araçların havaya uçtuğu, alevlerin yüksekliğe ulaştığı ve insanların panik içinde kaçtığı görülüyor. Görüntüler, sosyal medyada da paylaşılarak büyük yankı uyandırdı.