Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil ile bir araya geldi. İki bakan, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Fidan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“VENEZUELA’NIN YANINDAYIZ”

Venezuela ile ilişkilerimizi geliştirmek için çalıştıklarını belirten Fidan, “Venezuela’nın yanındayız. Venezuela’nın egemenliğine ve halkının iradesine saygı duyuyoruz. Venezuela’nın iç meselelerine dış müdahalelere karşıyız. Venezuela’nın sorunlarının diyalog yoluyla çözülmesini destekliyoruz.” dedi.

“TÜRKİYE’Yİ BARIŞIN VE KALKINMANIN GARANTİSİ OLARAK GÖRÜYORUZ”

Konuk Bakan Gil ise Türkiye’yi yükselen bir potansiyel ülke olarak gördüklerini söyledi. Gil, “Türkiye’yi barışın ve kalkınmanın garantisi olarak görüyoruz. Türkiye ile iş birliğimizi artırmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“TAHIL ANLAŞMASI SÜRECİNİ DEĞERLENDİRİYORUZ”

Rusya’nın 'Tahıl Koridoru Anlaşması’ndan çekilmesine ilişkin de konuşan Fidan, şunları kaydetti:

“Birleşmiş Milletler ile birlikte Tahıl Anlaşması sürecini değerlendiriyoruz. Umarım en kısa zamanda bu kriz çözülür. Cumhurbaşkanımızın sürecin devamı için girişimleri sürüyor.”

Şanlıurfa’da torbacı operasyonu: 20 tutuklama Şanlıurfa’da torbacı operasyonu: 20 tutuklama

KUR’AN-I KERİM’E YÖNELİK SALDIRILAR BİR SALGINA DÖNÜŞMEYE BAŞLADI”

Irak’ın İsveç Büyükelçiliği önünde Kur’an-ı Kerim’e yapılan skandal saldırının ardından İslam düşmanlığına sert tepki gösteren Fidan, şunları söyledi:

“Batı’da belli ülkelerde İslam düşmanlığı konusunda bir artış var. Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırılar bir salgına dönüşmeye başladı, şiddetle kınıyoruz. Tepkilerimiz akabinde İslam ülkeleri de ciddi bir tavır gösterdi. İslam İş Birliği Teşkilatı da bunun üzerine toplandı.”