Şanlıurfa'da sık sık kazalarla gündeme gelen Suruç ölüm yolu için HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı farklı zamanlarda yaptığı farklı etkinliklerle konuya dikkat çekmişti.

Şanlıurfa-Suruç-Birecik kara yolunda yaşanan trafik kazalarını gündeme taşımak amacıyla kara yolunda bulunan bir yakıt istasyonunun bahçesine taziye çadırı kuran HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanlığı, bir başka eylemde ise kefen giyerek kara yolunda yürümüştü.

Şanlıurfa'da 'Suruç Ölüm Yolu' olarak bilinen Şanlıurfa-Suruç karayolunda açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Emin Özaslan, Şanlıurfa milletvekillerine 24 Şubat tarihine kadar mühlet vermişti.

HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat ve HÜDA PAR Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Emin Özaslan, Suruç ölüm yolunda medeni farkındalık çalışması yürüteceklerini sosyal medya platfomu üzerinden duyurdu.

HÜDA PAR Batman İl Başkanlığından 'Büyük Seçim Mitingine' davet HÜDA PAR Batman İl Başkanlığından 'Büyük Seçim Mitingine' davet

"Hiçbir yetkiliden konuya yönelik hiçbir açıklama bulunulmadı"

Yetkililere 1 hafta süre verdiklerini belirten HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat, "Kıymetli Urfalı hemşerilerimiz, malumunuz geçen hafta 'Suruç ölüm yolu' denilen mıntıkada yine bir kaza gerçekleşmişti. Bizler de Şanlıurfa il teşkilatı olarak oralarda incelemelerde bulunduk. Yetkililere seslenmiştik, 1 hafta süre vermiştik. Bu 1 hafta içerisinde hiçbir yetkiliden kamuya yönelik hiçbir açıklamada bulunulmadı. Bizler de bu manada yarın farkındalık çalışmamızı başlatacağız inşallah." dedi.

"Sorunu Türkiye'nin gündemine taşıyacağız"

HÜDA PAR Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Emin Özaslan, "Suruç ölüm yolu ile ilgili yapmış olduğumuz çağrı Türkiye'nin gündemine oturdu. Dün Ulaştırma Bakanı Sayın (Abdulkadir) Uraloğlu Şanlıurfa'ya geldi. Birçok yatırımla ilgili bilgi verdi fakat Urfalıları üzen taraf ise Suruç ölüm yolu ile ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı. Bu da bütün Urfalıları yani hepimizi üzdü. Yarın medeniyet şehri Şanlıurfa'ya bir şekilde biz de medeni bir farkındalık çalışması ile bu sorunu Türkiye'nin gündemine taşıyacağız. Bütün Urfalı hemşerilerimizi yapacağımız medeni farkındalık çalışmasına destek vermeye davet ediyoruz. Yarın sabah 09.00 ile 15.00 saatleri arasında güzel bir farkındalık çalışmasını hep beraber yürüteceğiz." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha