Adıyaman Ebubekir Sıddık Kız Kur'an Kursu Hocacı Fatma Mutlu, Kur'an-ı Kerim öğrenmek isteyip de vakit bulamayan ev kadınları için ürettiği çözümle hem annelere hem de çocuklarına Kur'an-ı Kerim öğretiyor.

Kur'an kursunun bir bölümünü annelere diğer bölümünü ise çocuklarına ayırarak aynı anda hem anne hem de çocuklarına istedikleri eğitimleri alma imkânı sağlıyor.

Kaza orucunu keyfi olarak bozmanın hükmü nedir? Kaza orucunu keyfi olarak bozmanın hükmü nedir?

"Çağımızın en büyük sıkıntılarından biri de gençlerimizin boşlukta olmasıdır"

Ebubekir Sıddık Kız Kur'an Kursu Hocacı Fatma Mutlu

Gençlere sahip çıkılması gerektiğine vurgu yapan Mutlu, "Yıllar önce çocuklu annelerimizin çekmiş olduğu zorluklara bir çözüm ararken 'Anne Çocuk El Ele' projesi aklımıza geldi. Halk Eğitim ve İl Müftülüğüyle görüşüp buna bir çözüm bulduk. Oradan gelen öğreticilerimizle birlikte çocuklarımız anneleriyle birlikte Kur'an kursuna gelip aynı eğitimi almaktadırlar. Sahabe hayatlarını, Kur'an-ı Kerim, tecvit, ilmihal, hadis derslerini elimizden geldiği kadar öğretiyoruz. Önemli olan gençler annelerimize öğrettiklerimizdir ki o genç anneler de İslam'a ümmet olarak çocuklarını yetiştirsinler. Çağımızın en büyük sıkıntılarından biri de gençlerimizin boşlukta olmasıdır. Bu vesileyle annelerimiz çocuklarıyla birlikte gelmektedirler. Çocuklar yan sınıfta güzel İslami eğitim almaktadırlar. Onun yanında annelerimiz bilgilerine bilgi katarak devam etmektedirler. Temennimiz bu projemizin diğer kurslarımıza da örnek olmasıdır." dedi.

"Çocuklarımı Allah sevgisiyle büyütmek istiyorum"

Ayşe Vurucu

Kursun kendisine çok şey kattığını dile getiren Ayşe Vurucu, "Kur'an kursu ararken burayı buldum. Buraya kızımla beraber geliyorum. Daha önce çocuklar küçük olduğu için gidemiyordum. Ama buraya hem çocukları getiriyorum hem de kendim geliyorum. Burada sahabe ve Peygamber hayatlarının yanı sıra tecvit ve Kur'an-ı Kerim öğreniyoruz. Ümmü Seleme annemizin hayatı anlatılıyordu. Onun evlatlarını nasıl Allah sevgisiyle yetiştirdiğini öğrendiğim gün evlatlarımı o şekilde yetiştirmek için çaba harcıyorum." ifadelerini kullandı.

"Çok mutluyuz"

İmhan Olur

İlim derslerine katıldığı için mutluluğunu dile getiren İmhan Olur, "Ben bir sene boyunca kızlarımla beraber gidebileceğim böyle bir yer aradım. Kur'an-ı Kerim ve ilim öğreneceğimiz bir yer. Çok şükür böyle bir yer açılmış ve beş yaşındaki kızımla beraber geliyorum. Burada hem Kur'an-ı Kerim hem ilmihal hem de tecvidi çok güzel bir şekilde öğrendik. Bundan dolayı çok mutluyuz. Bize öğrettikleri için Fatma Hoca'dan Allah razı olsun." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha