"Dünya Engelliler Haftası" nedeniyle Malatya’da özel eğitim okulları tarafından Kongre ve Kültür Merkezi’nde etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte konuşan Malatya Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, engelli bireylerin sorunlarına kalıcı çözümler üretmenin önem arz ettiğini söyledi.

"Unutulmamalıdır ki her sağlıklı insan bir engelli adayıdır!"

Mahalleliden doğalgaz isyanı: Biz de doğalgaz istiyoruz Mahalleliden doğalgaz isyanı: Biz de doğalgaz istiyoruz

Bakır, "Dünyaya gözlerini engelli olarak açan ya da daha sonradan farklı sebeplerle engelli duruma düşen kardeşlerimizin sosyal hayata entegre edilmeleri, içerisinde bulundukları şartlar iyileştirilerek onlara daha kaliteli bir hayat imkanı sunulması, insani bir vazife olarak erdemli ve medeni bir toplum olmanın gereklerindendir. Çünkü engellilik sadece engelli insanların ve ailelerinin maruz kaldığı bir problem değildir. Engellilik istisnasız her birimizi yakinen ilgilendiren ve yine herkesin katkı sunması, duyarlılık göstermesi, olumsuz yönlerini asgariye indirmek için el birliğiyle destek vermesi gereken toplumsal bir husustur. Dolayısıyla engelli kardeşlerimizin hayata sarılarak mutlu bir ömür geçirmeleri için çalışıp çözümler üretmek en önemli sorumluluklarımızın başında gelmektedir. Unutulmamalıdır ki her sağlıklı insan bir engelli adayıdır. Ve her insan bir sebeple aslında günlük hayatta pek de farkında olmadığı hizmetlere muhtaç duruma gelebilir." diye dikkat çekti.

"Engelli kardeşlerimizin sorunlarına kalıcı çözümler üretmek önem arz etmektedir"

Engelli bireylerin ihtiyaçlarını doğru tespit edip sorunlarına kalıcı çözümler üretmenin ve toplumsal bağları kuvvetlendirmenin son derece önem arz ettiğine vurgu yapan Bakır, "Engelli kardeşlerimiz son yıllarda spordan eğitimden çalışma hayatına birçok alanda önemli başarılara imza atmaktadırlar. Demek ki engellilik herhangi bir zorluk karşısında pes etmek değil, aksine onu aşmak için mücadele etmemektir. Bu güzel gelişmeler bizleri oldukça sevindirmekte ve geleceğe dair umutlarımızı diri tutmaktadır. Ezcümle engelli kardeşlerimizin toplumsal hayatta daha fazla varlık göstermeleri, daha fazla sosyal sorumluluk üstlenmeleri şüphesiz aziz milletimizin gönül bağlarını güçlendirecek milletimizin bu gücü de devletimizin gücü olarak tezahür edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelli kardeşlerimizin Dünya Engelliler Günü haftasını kutluyor, kendilerine sevgi, saygı ve muhabbetlerimi sunuyor, hepinize sağlık ve esenlikler diliyorum" dedi.

Etkinliğe; İl Protokolü, okul idarecileri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha