Muhalefetin gölge Dışişleri Bakanı David Lammy, İngiliz yetkililerden Refah saldırısında kullanılabilecek silahların satışını askıya almalarını istedi.

Dışişleri Bakanı David Cameron pazar günü yaptığı açıklamada, Gazze'nin Refah kentine kara saldırısı düzenlemesi halinde işgal rejimine silah satışının durdurulmasının, İslami Direniş Hareketi'nin (HAMAS) gücünü arttıracağını söylemişti.

Çin'de sanayi tesisinde patlama: 5 ölü 14 yaralı Çin'de sanayi tesisinde patlama: 5 ölü 14 yaralı

İngiltere'nin silah ihracatı konusundaki yaklaşımını değiştirmesinin "HAMAS'ı güçlendireceğini ve rehine anlaşması ihtimalini azaltacağını" söyleyen Cameron, "Bu yaklaşımın doğru bir yaklaşım olduğunu düşünmüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

İngiltere'deki bağımsız insan hakları örgütleri ve bazı milletvekilleri, Gazze'de uluslararası insani hukuku ihlal eden Tel Aviv'e silah satışını durdurmadığı için hükümetlerini "israilin savaş suçlarına ortak olmakla" suçluyor.

İngiltere, son yıllarda işgal rejimine silah satış lisanslarını iki kez askıya almış olsa da Başbakan Rishi Sunak şimdiye kadar bu yöndeki çağrıları reddetti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha