Çin'de Gaemi Tayfunu nedeniyle 27 bin kişi tahliye edildi Çin'de Gaemi Tayfunu nedeniyle 27 bin kişi tahliye edildi

Irak İçişleri Bakanlığı, Kerkük vilayetinin güvenlik dosyasını bu yıl devralmayacağını açıklarken, vilayet polisi dosyayı Irak ordusundan devralmaya hazır olduklarını ifade etti.

 Bakanlık sözcüsü Tuğgeneral Mikdad Miri, düzenlediği basın toplantısında 2023 yılında altı vilayetin güvenlik dosyasını devraldıklarını, bu yılın sonuna kadar bu sayının 11 vilayete ulaşmasını beklediklerini söyledi.

2003-2017 yılları arasında Kerkük'ün güvenlik dosyası polisin elindeydi ancak 16 Ekim 2017'de yaşanan olayların ardından dosya Irak hükümetine devredildi.

Miri, önümüzdeki yıl (2025) bakanlığa devredilecek dört vilayetin dosyalarının Bağdat, Basra, Kerkük ve Missan olduğunu söyledi.

Kerkük polis sözcüsü Teğmen Amir Nuri ise Rudaw'a yaptığı açıklamada, "Tüm hazırlıkları tamamladık ve güvenlik dosyasını geri almaya yüzde 100 hazırız. Kerkük'teki güvenlik dosyasını devralmak için Irak başbakanının kararını bekliyoruz." dedi.

16 Ekim 2017'de yaşanan olaylardan bu yana Irak hükümeti, Kolluk Kuvvetleri adına Kerkük'e gitti ve o zamandan beri vilayetteki güvenlik dosyasından sorumlu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha