Yangın Henüz Belirlenemeyen Nedenle Çıktı

Gümüşgün - İğdecik köyleri arasındaki Baladız mevkisinde bugün öğle saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle bir tarlada anız yangını çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyen alevler, yakındaki ormanlık alana sıçradı.

İzmir'de DAİŞ operasyon: 20 gözaltı İzmir'de DAİŞ operasyon: 20 gözaltı

Havadan ve Karadan Müdahale Edildi

İhbar üzerine bölgeye Isparta Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Havadan 2 uçak ve 2 helikopterle karadan da çok sayıda itfaiye aracı ve personelle yangına müdahale edildi. Yaklaşık 1,5 saat süren çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı.

Yangında Büyük Zarar Oluştu

Yangının çıkış nedeniyle ilgili soruşturma başlatılırken, yangında yaklaşık 150 dekarlık buğday tarlasının tamamen yandığı belirtildi. Ayrıca yangının sıçradığı ormanlık alanda da yaklaşık 10 dekarlık bir alanın zarar gördüğü kaydedildi.

Vali Baruş: “Çok Dikkatli Olmalıyız”

Yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Isparta Valisi Aydın Baruş, yangının buğday tarlasında başladığını ve rüzgarın etkisiyle ormana sıçradığını söyledi. Yangının hızlı müdahaleyle durdurulduğunu ifade eden Baruş,

“Bu tür hava şartlarında en ufak bir ihmal dahi vahim sonuçlara yol açabiliyor. Özellikle ateş yakmamalı, sigara atmamalıyız. Çok dikkatli olmalıyız.”

dedi.