KCNA, ülkenin iktidar ailesini kutsallaştırmasının mimarı olarak kabul edilen ve rejimin temel sloganları ve liderlerinin konuşmalarını oluşturmaktan sorumlu olan Kuzey Kore'nin eski propaganda şefi Kim Ki Nam'ın Pyongyang'da öldüğünü açıkladı.

Belçika'da binler Filistinliler için yürüdü Belçika'da binler Filistinliler için yürüdü

Ajansın açıklamasına göre 94 yaşında hayatını kaybeden Ki Nam, 2022 yılından bu yana hastanede tedavi görüyordu. Ki Nam'ın yaşlılık ve çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiği belirtildi.

Siyasi kariyerine 1948'de Japon işgalinin sona ermesinden 1994'teki ölümüne kadar Pyongyang'da iktidarı elinde tutan Kim Il Sung'un yanında başlayan Ki Nam, ülkenin şu anki lideri ve babasının da yakın arkadaşı olarak biliniyordu.

Kuzey Kore rejiminin ana sloganlarını yazan ve liderlerinin konuşmalarını kaleme alan Ki Nam, aynı zamanda iktidar ailesini kutsallaştırma fikrinin de mimarıydı.

Üç kuşaktır aile liderleri tarafından takip edilen ve "Sahsiyet tarikatı" olarak bilinen doktrinin de mimarı olan Ki Nam, 2018'de emekli olduktan sonra görevi kardeşine devretmişti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha