Ofis, yaptığı açıklamada Şifa Hastanesi'nde üçüncü bir toplu mezarın bulunduğunu bildirdi ve şimdiye kadar 49 cesedin çıkarıldığını duyurdu.

Ofis, toplu mezardan onlarca naaşın daha çıkarılmasını beklendiğini kaydetti.

İran: Reisi'nin bulunduğu helikopterin yeri tespit edildi İran: Reisi'nin bulunduğu helikopterin yeri tespit edildi

Yaşanan bu durumun, "soykırım savaşı" ve işgal ordusunun Şifa Hastanesi'nde işlediği, aralarında sağlık, hemşire ve idari personelin de bulunduğu 400'e yakın şehidin infaz edildiği tarihi suç çerçevesinde olduğuna dikkat çeken Ofis, hastaneden yüzlerce yaralı, hasta ve yerinden edilmiş insanın infaz edildiği ve halen yüzlerce kayıp ve esirin olduğunu aktardı.

Ofis, Kemal Advan Hastanesi'nde 1, Şifa Hastanesi'nde 3 ve Nasır Hastanesi'nde de 3 olmak üzere şu ana kadar 7 toplu mezarın bulunduğunu ve en az 520 şehidin cesedine ulaştıklarını kaydetti.

İşgal ordusunun hastanelerde ve hastanelerin dışında Filistin halkımıza karşı işlediği soykırım ve sürekli cinayet suçlarını en güçlü ifadelerle kınayan Ofis, tüm BM ve uluslararası kuruluşlara bu menfur suçu kınama çağrısında bulundu.

Ofis, bu toplu mezarlardan ve insanlığa yönelik bu bariz saldırıdan tamamen Amerikan yönetimi, uluslararası toplumu ve işgal rejiminin sorumlu olduğunu vurguladı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha