Umman Sultanlığı, Orta Doğu'daki çatışmanın sona erdirilmesinin ancak bir Filistin devletinin kurulması ve Birleşmiş Milletlere tam üyeliğinin sağlanmasıyla mümkün olabileceğini, bunun da önümüzdeki aşamada stratejik bir gereklilik ve uluslararası toplum tarafından desteklenen küresel bir talep olduğunu vurguladı.

Umman'ın Birleşmiş Milletler Daimî Delegasyonu üyesi Ahmed bin Hamud El-Busayidi, Genel Kurul'un yeniden başlayan onuncu acil özel oturumunda yaptığı konuşmada, BM Güvenlik Konseyi'ne Filistin Devleti'ne tam üyelik verilmesi konusunu yeniden gözden geçirmesi çağrısında bulundu.

Açıklamada, böyle bir talebin reddedilmesinin Orta Doğu ve dünyada barış ve güvenliğe hizmet etmeyeceği, Filistin meselesi söz konusu olduğunda uygulanan çifte standartlar ışığında Güvenlik Konseyi'nin güvenilirliğini olumsuz etkileyeceği vurgulandı.

Bulgaristan'da havai fişek fabrikasında patlama: 1 ölü, 1 yaralı Bulgaristan'da havai fişek fabrikasında patlama: 1 ölü, 1 yaralı

Umman Sultanlığı, barış çabalarına ve güvenli bir şekilde bir arada yaşamayı öngören iki devletli çözüme olan desteğini ve Filistin meselesine adil ve kapsamlı bir barış ve kalıcı bir çözüm getirmeyen tüm projeleri kategorik olarak reddettiğini bir kez daha teyit etti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha