Esnaf ağır hasarlı binaların yıkımının yavaş ilerlemesinden şikayetçi! Esnaf ağır hasarlı binaların yıkımının yavaş ilerlemesinden şikayetçi!

Hasar gören minareler, Şanlıurfa Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu ekiplerinin ortak çalışmasıyla restore edildi.

Dergah Camisi, Hazreti İbrahim’in doğduğu rivayet edilen makamın yanında yer alıyor. Kentin en büyük simge camilerinden biri olan Dergah Camisi’nin iki minaresinin ucu, depremde yaklaşık bir metre yıkılmıştı. Ekipler, minarelerin aslına uygun bir şekilde yenilenmesi için çalışma başlattı. Yaklaşık 6 ay süren restorasyon çalışması sonucunda, minareler eski görünümüne kavuştu.

Rızvaniye Camisi ise tarihi Balıklıgöl’ün kıyısında bulunuyor. Depremde Rızvaniye Camisi’nin minaresinin ucundaki yaklaşık 2 metrelik bölüm de hasar görmüştü. Ekipler, minarenin onarımını da tamamladı.

Restorasyon çalışmalarından sonra Dergah ve Rızvaniye camilerinin minareleri, yeniden ziyaretçilerini ağırlamaya başladı. Balıklıgöl’ü gezen vatandaşlar, yapılan çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirerek emeği geçenlere teşekkür etti.