Viranşehir’e bağlı Çalıcık Kırsal Mahallesinde dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, Mustafa S. (46) isimli işçi, tarlasındaki su kuyusunu çalıştırmak için düğmeye bastı. Ancak işçi, elektrik tesisatındaki bir arızadan dolayı elektrik akımına kapıldı.

Esnaf ağır hasarlı binaların yıkımının yavaş ilerlemesinden şikayetçi! Esnaf ağır hasarlı binaların yıkımının yavaş ilerlemesinden şikayetçi!

Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ağır yaralanan işçi, ambulansla Viranşehir Devlet Hastanesine kaldırıldı. Ancak işçi, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. İşçinin cenazesi, otopsi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

İşçinin yakınları ve meslektaşları ise olaya tepki gösterdi. İşçinin akrabası olan Mehmet S., “Mustafa, tarlasını sulamak için su kuyusunu çalıştırmak istedi. Ama elektrik tesisatında bir sorun vardı. Elektrik akımına kapıldı ve hayatını kaybetti. Bu nasıl bir ihmaldir? Bu nasıl bir vurdumduymazlıktır? Bu sorumluların hesap vermesini istiyoruz.” dedi.

İşçinin çalışma arkadaşı olan Ahmet T. de “Mustafa, çok iyi bir insandı. Çalışkan ve dürüst bir adamdı. Ailesine bakmak için uğraşıyordu. Ama böyle bir talihsizlik sonucu hayatını kaybetti. Çok üzgünüz. Bu olayın peşini bırakmayacağız.” diye konuştu.

Viranşehir’de yaşanan bu acı olay, elektrik güvenliği konusunda daha fazla önlem alınması gerektiğini gösteriyor. Elektrik tesisatlarının düzenli olarak kontrol edilmesi ve bakım yapılması, bu tür olayların önlenmesinde hayati önem taşıyor.