İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat ve Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, siber suçlara yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, bir şebekenin İzmir merkezli Aydın ve Balıkesir'de faaliyet gösterdiğini belirledi.

Bu kapsamda çalışma başlatan ekipler, lüks villalar kiralayarak kurdukları sistemler ile vatandaşları arayarak kendilerini avukat, hakim, savcı, banka görevlisi, polis ve asker gibi tanıtarak dolandırdıklarını tespit etti.

Birçok şikayeti değerlendiren ekipler, şüphelilerin adreslerini belirledikten sonra 3 ilde eş zamanlı operasyon başlattı.

Muğla'da orman yangını Muğla'da orman yangını

Operasyonlarda şüpheli gözaltına alındı. Gözaltın alınanlar arasında 'Zeus' kod adlı 17 yaşında bir hackerın bulunduğu belirtildi. Zeus kod adlı çete üyesinin, dolandırılacak vatandaşların kimlik ve telefon numarası gibi bilgilerini yasa dışı yollarla elde ettiği belirlendi.

Operasyonda yapılan aramada, 23 dizüstü bilgisayar, 44 adet tuşlu telefon, 36 sim kart, 2 masaüstü bilgisayar, 1 'call center' cihazı, 17 USB hafıza kartı, 15 uyuşturucu madde içiminde kullanılan malzeme, yaklaşık 20 gram metamfetamin, yaklaşık 35 gram kubar esrar, 1 hassas terazi ele geçirildi. (İLKHA)

Kaynak: ilkha