Geçtiğimiz Nisan ayından bu yana ABD, Kanada, İngiltere, Fransa ve Hindistan üniversiteleri, siyonist rejimin Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı protesto gösterilerine sahne oluyor. Üniversite yönetimlerinden işgal üniversiteleriyle akademik iş birliklerine son vermeleri talep ediliyor.

Yunanistan ABD'den 20 adet F-35 savaş uçağı alacak Yunanistan ABD'den 20 adet F-35 savaş uçağı alacak

New York'taki Columbia Üniversitesi kampüsünden uzakta bir spor kompleksinde gerçekleşen mezuniyet töreninde, Filistin'le dayanışma içinde olan öğrenciler Filistin bayrağı ve kefiye renklerini taşıyan cübbeler giydi.

Mezunları onurlandırmak üzere sahneye çıkan bir başka öğrenci grubu ise Gazze'de "Ateşkes Şimdi" yazılı pankartlar taşıdı.

Diğer öğrenciler ise mezuniyet belgelerini alırken profesörleriyle tokalaşmayı reddederek üniversitenin merkez kampüsündeki gösterilerinin şiddet kullanılarak sona erdirilmesini sessiz bir şekilde protesto etti.

Columbia Üniversitesi yönetimi, Filistin'le dayanışma amacıyla düzenlenen öğrenci protestoları nedeniyle üniversitenin merkez kampüsündeki mezuniyet törenini iptal etti.

Hollanda'da da başta Amsterdam, Utrecht, Leiden ve Radboud üniversiteleri olmak üzere birçok üniversite eş zamanlı öğrenci gösterilerine sahne oldu.

Gösterilere katılan öğrenci ve akademisyenler, üniversite yönetimlerinin Gazze'de Filistinlilere karşı yaşananlara yönelik tutumlarını ve İşgal rejimini destekleyen kuruluş ve şirketlerle iş birliğini sürdürmelerini protesto etti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha