Adana'da Gökkuşağı Derneği öncülüğünde bir araya gelen bir grup kadın, merkez Yüreğir İlçesi Girne Bulvarı üzerinde bulunan Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Konsolosluğu önünde, işgalci israil'in Gazze'de ve Refah Sınır Kapısı'nda gerçekleştirdiği zulmünü protesto etti.

Sık sık israil aleyhine slogan atan grup, ellerinde gerçekleştirilen vahşeti gösteren dövizler de taşıdı.

Basın açıklamasını grup adına Mavi Marmara Gazisi Eğitimci Fevziye Şenoğlu okudu.

Kahramanmaraş'ta 3,9 büyüklüğünde deprem Kahramanmaraş'ta 3,9 büyüklüğünde deprem

İşgalci İsrail'in 7 ayı aşkın süredir katliamlara aralıksız devam ettiğini ve son olarak Mısır'ın Refah Sınır Kapısı önünde sıkışmış binlerce masum sivili hedef aldığını belirten Şenoğlu, "Katil israil' in insanlık tarihinde kara leke bıraktığı adının "vahşi siyonist" olarak kayıtlara yazıldığı "tarihi anlardan geçiyoruz. 7 ayı aşkın süredir katliamlara aralıksız devam eden siyonizm, aylardır güvenli bölge diyerek 1 milyon 700 bin kişiyi sıkıştırdığı, zaten zor şartlarda yaşayan Refah sınır bölgesine havadan ve karadan saldırılar düzenlemeye başladı.  Amerika'nın, ülkesinde çıkan Filistin hareketlerinden de etkilenerek sözde ateşkes istediği, desteklediği düşüncesinin tam bir göz boyama olduğunun farkındayız. Arka planda İsrail in katliamının en büyük destekçisi ve savunucu olduğunu hepimiz biliyoruz." dedi.

"Senin korkaklığının bedelini bebekler ödüyor"

Gazze'de gerçekleştirilen zulme tüm dünyanın ve Müslümanların sessiz kaldığına vurgu yapan Şenoğlu, bu sessizliğin karşısında daha fazla ölümlerin yaşandığına dikkat çekerek, sözlerine şöyle devam etti:

"HAMAS'ın, kassam tugaylarının karşısına çıkmaya yüreği olmayan korkak hainler, masum, mazlum kadın ve çocukların sığındığı evleri, çadırları, sokakları bombalıyor. Sınırın hemen ötesindeki Mısır askeri de gözünün önünde yaşanan bu vahşete ses çıkarmıyor. Tüm dünyanın seyrettiği, bazılarının ayaklandığı, elinden geleni yapmaya çalıştığı bazılarının ise seyretmekle yetinerek imtihanı kaybettiği günlerdeyiz. Uyan artık ey Müslüman! Senin korkaklığının bedelini bebekler ödüyor. Açlıktan bebekler ölüyor! Onlarca evlat yetim kaldı. Unlar kana bulandı! Söz söylemeye utanır hale geldik! Sandıklarınıza, seçimlerinize zarar gelmesin diye, koltuklarınız devrilmesin diye bu soykırıma sessiz kaldınız! Hiçbir caydırıcı adım atmadınız. Somut adımlar atmaya başladığınızda iş işten geçmiş oldu! Katil kendinde cesaret buldu sizin bu sessizliğinizden. Hesap nasıl olur bilmiyoruz ama sorunun kaynağını biliyoruz. Allah Kuran'da insan için kıyafetin, ziyafetin, siyasetin, Ticaretin ölçülerini koyduğu halde, vahyin ölçüsünü bırakıp insanların ölçülerini, insanların yasaları ile yönetmeyi tercih ediyorsunuz. Şunu bilin ki eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz."

"Katil israil, ateşkesi kabul edip yenilmiş görünmemek adına masum insanları katlediyor"

siyonist işgal çetesinin katliam yaparken bir savaş ahlakı gözetmediğini söyleyen Şenoğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Dünya tarihinde belki de ilk kez eşi, benzeri görülmemiş bu katliamı,  bizzat soykırıma uğrayan insanların kameralarından tüm dünya canlı canlı seyrediyor. İnsanlıktan nasibini almamış, vahşetin en örgütlüsü olan İsrail kadın, çocuk, yaşlı demeden soy kırıyor, adeta soyu kırıyor! Her şeyin bir edebi vardır, savaşın dahi. Edepsizler savaşın edebinden bile nasipsiz kalmışlar. Tarih birçok katliam gördü. Fakat ne un katliamı, ne hastane katliamı ne de direk çocukları hedef alan canilerin işlediği katliama ilk kez şahit oluyor. Ateşkesi kabul edip yenilmiş görünmemek adına masum insanları katlediyor! Ama şunu bil ey korkak katil sürüsü, zafer inananların olacak. Allah nurunu tamamlayacak. İnsanlar akın akın İslam'a girecek ve sen yok olacaksın... Enkaza çevirdiğin Gazze'de, Refahta, Han yunusta, enkazın dibini boylayacaksın. Ve gerek sana cehennem! Yaktığın mazlumların ateşinde ebediyen yanacaksın! Biz bugün bu sebeple buradayız. Ölen bebeklerin hatırı için, annelerin ahı için buradayız.

Tüm dünyanın gördüğü ama görmemezlikten geldiği,

Tüm dünyanın duyduğu ama duymazlıktan geldiği,

Bu zamana şahitlik edenler olarak 7 Ekim'den beri her yerde haykırdığımız gibi:

Katil İsrail, Filistin'den defol!

Katil İsrail, işbirlikçi ABD!"

Protesto yapılan dua ile son buldu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha