New York'ta, Gazze'deki siyonist soykırımı protesto etmek amacıyla Columbia Üniversitesi'nin bir binasında bulunan öğrenciler, yüzlerce polisin baskınına maruz kaldı.

Binayı boşaltmak isteyen polis, Filistin destekçisi onlarca öğrenciyi gözaltına aldı. Bazı öğrenciler yaka paça gözaltına alındığı, bazılarına ters kelepçe katıldığı görüldü.

Gözaltına alınma sırasında öğrenciler polise tepki gösterdi. Bazı öğrenciler "Utanın, Utanın" sloganları attı.

Sophie isimli bir üniversite öğrencisi, gazetecilere yaptığı açıklamada polisin bu tavrını asla unutmayacaklarını belirterek "Bu artık israil-Filistin meselesi değil. Bu bir insan hakları, ifade özgürlüğü ve Columbia öğrencilerinin meselesidir." dedi.

Üniversite yönetiminin, protestoyu kabullenemediği ve öğrencilerin çıkarılması için polisten yardım istediği belirtildi.

ABD kampüslerinde öğrencilerin gözaltına alınma dalgası, 18 Nisan'da Columbia Üniversitesi rektörü Minouche Shafik'in New York polisinden protestocuları üniversiteden uzaklaştırmaya yardım etmesini istemesiyle başlamıştı.

Karar, Manhattan kampüsünde 100'den fazla kişinin gözaltına alınmasına yol açtı ve ülke çapında yeni protesto dalgalarını beraberinde getirdi. (İLKHA)

HAMAS'tan Hamaney'e taziye mesajı HAMAS'tan Hamaney'e taziye mesajı
Kaynak: ilkha