Kurulacak yeni hükümetin, Filistin Anayasası'nda 2003 yılında yapılan değişiklikten sonra başbakanlık sistemine geçilmesinin ardından kurulacak 19'uncu hükümet olacağı belirtildi. 

Mahmud Abbas, Muhammed Mustafa'ya kendisini başbakan olarak tayin ettiğini ve 2003'te Anayasa'da yapılan değişikliklere binaen Filistin'in 19'uncu hükümeti olacak yeni hükümeti şekillendirmesi görevini verdiğini bildirdi. 

Başkanlığını Mahmud Abbas'ın yaptığı El-Fetih'e bağlı hükümetin başbakanı Muhammed İştiyye, ABD'nin baskılarına boyun eğerek 26 Şubat'ta istifasını sunmuştu. 

İştiyye, söz konusu kararın siyonist düşmanın Gazze halkına yönelik saldırısından kaynaklanan siyasi, ekonomik ve güvenlikle ilgili değişikliklere bağlı olarak verildiğini ifade etmişti. 

Filistin halkının, davasının ve siyasi sisteminin geçmişte olmadığı kadar baskıya ve saldırılara maruz kaldığına dikkati çeken İştiyye, Gazze'deki halkın toplu sürgün, soykırım ve açlığa mahkûm edildiğini belirtmişti.

Kudüs ve Batı Şeria bölgesine arka arkaya saldırılar ve baskınlar düzenlendiğini belirten İştiyye, saldırılarda şehirlerin, kasabaların ve mülteci kamplarının hedef alındığına, işgalin genişletilmesi ve halkın daha fazla boğazının sıkılması için çalışıldığına, BM Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı UNRWA'nın tamamen çalışamaz duruma getirilmesinin istendiğine, geçmişte imzalanan tüm anlaşmaların geçersiz hale getirilmesinin hedeflendiğine dikkat çekmişti. (İLKHA)

HÜDA PAR Sözcüsü Emiroğlu: Gazze meselesi siyaset üstü bir meseledir HÜDA PAR Sözcüsü Emiroğlu: Gazze meselesi siyaset üstü bir meseledir
Kaynak: ilkha