Filistin medyası, Beyt Lahiya'da düzenlenen işgal saldırılarında bugün 12 şehidin naaşının Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Kemal Advan Hastanesi'ne ulaştığını bildirdi.

Saldırılar sonucu ayrıca onlarca kişinin halen enkaz altında kayıp olduğu belirtildi.

Basın kaynakları, işgal kuvvetlerinin, ,Cibaliye kasabası ve mülteci kampının doğusundaki saldırılarını genişlettiğini ve yerinden edilmiş insanların bulunduğu barınaklara ateş açtığını aktardı.

Sağlık kaynakları ise Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentindeki Kuveyt Hastanesi'ne, şehrin çeşitli bölgelerine yönelik devam eden bombalamalar sonucu son 24 saatte 18 şehit ve 6 yaralının geldiğini bildirdi.

Öte yandan Zeytun Mahallesi'nde yeniden düzenlenen bombalamaların ardından yaralı bir kişinin Gazze'deki Baptist Hastanesi'ne nakledildiği kaydedildi. Ayrıca, ambulans ve kurtarma ekiplerinin, bir binanın enkazları altında hâlâ yaklaşık 16 kişinin mahsur kaldığı bildirildi.

Gazze Şeridi'nin merkezindeki işgal kuvvetlerinin de Deyr el-Balah ve el-Meğazi'nin doğusunda sivillerin evlerine ateş açtığı iade edildi.

İşgal ordusunun 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılarda en az 35 bin insan şehit oldu, yaklaşık 79 bin kişi yaralandı. Halen binlerce kişiden haber alınamıyor. (İLKHA)

Etiyopya'da gıda krizi Etiyopya'da gıda krizi
Kaynak: ilkha