Avukat Nihat Buğrahan: Bingöl'deki olay adli bir vaka olarak geçiştirilemez Avukat Nihat Buğrahan: Bingöl'deki olay adli bir vaka olarak geçiştirilemez

Yerel seçimlere sayılı günler kala çalışmalarına hızlı bir şekilde devam eden Adıyaman HÜDA PAR Belediye Başkan adayı Yetiş, dokundukları her bir vatandaşın dert yandığını ve değişim istediğini kaydetti.

Dolaştıkları her bir esnafın, dokundukları her bir vatandaşın değişimden yana olduğunu dile getiren Yetiş, "Seçim startı verilmeden çok önce de sahaydık. O zamandan bu zamana ziyaret ettiğimiz her bir vatandaşımız Adıyaman için değişimin şart olduğunu ve bu doğrultuda oy kullanacaklarını bize bildiriyor. Adıyaman adına çok büyük hizmetlerin yapılması gerektiğini bize ileten vatandaşlarımız HÜDA PAR'ın parti programı ve yerel sorunlara bakış açısını tanıyınca bu sefer HÜDA PAR diyeceklerini ifade ediyor. Bizler de HÜDA PAR olarak kurulduğumuz günden bu zamana kadar nasıl ki her fırsatta halkımızın yanında yer aldık ve hiçbir menfaat beklemedik. İnşallah halkımızın teveccühleriyle yerel seçimlerde birinci parti olarak çıktığımızda deprem bölgesi olan ilimizi daha ferah, daha yaşanılır ve daha güvenli bir hale getirmek için gece gündüz demeden çalışacağız." dedi.

"Esnafımız dertli"

Esnafın kazanması için belediye imkanlarına baş vuracaklarını kaydeden Yetiş, "Eski işlerin olmadığını dile getiren mobilyacı esnafımız da bize dert yanıyor ve değişimin şart olduğunu dile getiriyor. Bugünkü ziyaretlerimizde öğle vaktine yakın biz zaman olduğu halde bazı esnaflarımızın halen iş yerlerini açmadıklarını gördük. Durumu sorduğumuzda hem Ramazan ayı hem de iş olmadığını, bundan dolayı iş yerlerini açmadıklarını öğrendik. Bu durum Adıyaman için çok büyük bir sorun olarak karşımızda duruyor. Özellikle çok büyük yıkıma maruz kalan ilimizdeki esnafın yeniden ayağa kaldırılması için gerek TOKİ gerekse Emlak konut tarafından yapılan konut ve iş yerlerinin yerel esnafımıza bakan kısmının il içinden halledilerek istihdam alanlarının açılması sağlanmalıdır. Bu anlamda HÜDA PAR olarak belediyeyi kazandığımız zaman kiracı vatandaşlarımız için yapacağımız konutlarda yerel esnafımızın, doğal olarak Adıyaman'ımızın kazanmasını sağlayacağız. Bundan dolayı gelin bu sefer hep birlikte HÜDA PAR diyelim." ifadelerini kulandı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha