Kuruldukları günden beri, ihtiyaç sahibi ve yetim ailelere kol kanat geren ve 6 Şubat depremlerinden itibaren de depremzedelerin yaralarına merhem olmaya gayret eden; Umut Kervanı, Avrupa Yetim Eli, İHO EBRAR ve Yetimler Vakfı 2023-2024 yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla depremzede öğrencileri unutmadı.

İslami yardım kuruluşları, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla Umut Kervanı Malatya Derneği aracılığıyla yüzlerce ihtiyaç sahibi çocuğa kırtasiye yardımında bulundu.

Dernek yetkilileri, kayıtlarında bulunan aileleri tek tek arayıp dernek binasına davet ederek, içinde çanta, kitap, kalem, silgi ve öğrenciye lazım olacak malzemelerin bulunduğu kırtasiye paketini ihtiyaç sahiplerine teslim etti.

Yapılan yardımlar hakkında açıklamada bulunan Umut Kervanı Malatya Derneği Başkanı Ali Sağlık, 6 Şubat depremlerinden bu yana hayırseverlerin bağışladıkları yardımlar sayesinde, depremzedelerin temel ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirterek, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla da yüzlerce depremzede öğrenciye kırtasiye yardımında bulunduklarını söyledi.

“Çok şükür hayırseverlerin bağışlarıyla yüzlerce çocukların yüzlerini güldürdük”

Sağlık, “Her sene yapmakta olduğumuz kırtasiye yardımına bu sene de devam ediyoruz. Okullar açılmadan yüzlerce aileye yardım yapmayı hedefliyorduk. Çok şükür hayırseverlerin bağışlarıyla çocukların yüzlerini güldürdük. İhtiyaç sahibi ve yetim ailelerin sevinmesine vesile olan Umut Kervanı, Avrupa Yetim Eli, İHO EBRAR ve Yetimler Vakfı yetkilileri, üye ve gönüllülerine ve her zaman desteklerini esirgemeyen hayırseverlere teşekkür ediyoruz. Onların sayesinde yardıma muhtaç ve yetim ailelerin yüzleri gülüyor. Allah-u Teâlâ hayırlarını kabul etsin. Biz her zaman, hayırseverler ile yardıma muhtaç aileler arasından köprü olmaya hazırız. Yeter ki yardımlar devam etsin. Yardım yapmak isteyen hayırseverleri derneğimize bekliyoruz.” dedi.

“Bu silsile devam ettiği müddetçe sizin amel defteriniz açık olacaktır”

Aydın'da trafik kazası: 1 ölü, 6 yaralı Aydın'da trafik kazası: 1 ölü, 6 yaralı

Ayet ve hadislerle okumanın ehemmiyetine değinen Sağlık, "Kur'an'ın ilk emri oku'dur. Yine Peygamber efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem), 'İim Çin'de de olsa arayıp bulunuz' buyurmaktadır. Bu İslam’ın ilme ne kadar büyük önem verdiğini göstermektedir. Siz bir kişinin yetişmesine vesile olursanız, bu sizin için sadaka-i cariyedir. O sizin yetiştirdiğiniz kişi de birilerini yetiştirirse, bu silsile devam ettiği müddetçe sizin amel defteriniz açık olacaktır. Bu büyük bir kazançtır. Allah Celle Celaluhu 'İyilik ve takva da yardımlaşınız, yarışınız' buyurmaktadır. Rabbimiz bizi iyilik yapmaya teşvik ediyor ve bu konuda yarışın buyuruyor. Yine Peygamber efendimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) iki parmağını göstererek, 'Ben yetime yardım yapanlarla cennette bu şekilde komşu olacağım' buyurmaktadır." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha