Rusya Savunma Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada, Rus hava savunma sistemlerinin dün gece 16 Ukrayna füzesi ve 35 insansız hava aracını imha ettiğini duyurdu.

Bakanlık yaptığı açıklamada, Kiev rejiminin Rusya Federasyonu topraklarındaki hedeflere karşı dronlar, çoklu fırlatma roket sistemleri, "Velkha" ve "Storm Shadow" uçaklarından güdümlü füzeler kullanarak saldırılar gerçekleştirmeye yönelik yeni girişimlerinin engellendiğini belirtti.

Açıklamada "Görevli hava savunma sistemleri Belgorod eyaleti toprakları üzerinde 12 'Velkha' füzesi ve 12 insansız hava aracını, Kursk eyaleti toprakları üzerinde 8 insansız hava aracını, Kırım Cumhuriyeti toprakları üzerinde 4 'Storm Shadow' güdümlü füzesi ve 7 insansız hava aracını imha etti. Lipetsk eyaleti toprakları üzerinde 8 insansız hava aracı daha ele geçirildi." ifadeleri kullanıldı.

Gaemi Tayfunu Çin'i vurdu: 2 ölü, 201 yaralı Gaemi Tayfunu Çin'i vurdu: 2 ölü, 201 yaralı

Geçtiğimiz hafta Rusya Savunma Bakanlığı, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in stratejik olmayan nükleer silahların kullanımına ilişkin askeri tatbikat hazırlıklarının başlatılması emrini verdiğini bildirmişti.

"Stratejik olmayan nükleer güçlerin muharebe görevlerini yerine getirmeye hazır olma durumlarını arttırmak amacıyla Genelkurmay Başkanlığı, Güney Askeri Bölgesi'nin füze oluşumlarıyla manevralar yapmak üzere hazırlıklara başladı" açıklaması yapan Rusya Savunma Bakanlığı, "manevraların yakın gelecekte gerçekleşeceğini, havacılık ve deniz kuvvetlerini de içereceğini" kaydetti.

Bakanlık, tatbikatın amacının, bazı Batılı yetkililerin Rusya'ya yönelik kışkırtıcı açıklama ve tehditlerine karşılık olarak, "stratejik olmayan nükleer silahların muharebe amaçlı kullanımına yönelik birliklerin personel ve teçhizatının hazırlığını sürdürmek ve devlet topraklarının güvenlik ve egemenliğini sağlamak" olduğunu ifade etti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha