Yetimler Vakfı, her yıl olduğu gibi bu sene de Kurban Bayramı'nda hayırseverlerin destekleriyle ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti ulaştırmaya hazırlanıyor.

Vekalet usulüyle bağışları kabul eden Yetimler Vakfı, yurt içi çalışmaların yanı sıra başta işgal altındaki Filistin olmak üzere dünyanın farklı coğrafyaları için de kurban organizasyonu gerçekleştiriyor.

Konuya ilişkin açıklamayı Yetimler Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Recep Bozkır yaptı.

Açıklamasında Kurban ibadetinin önemine vurgu yapan Bozkır, "Kurban ibadetinden adını alan ve kesilecek kurbanların akıtılan kanı ile dağıtılan etleriyle Allah’a yakınlaşmanın amaçlandığı bir mübarek Kurban Bayramı'nı daha idrak edeceğiz. Hayır, bereket ve lütfun üzerimize yağdığı bu kutsal günlerde, iman ehli olarak kurbanlarımızla samimiyetimizi Allah’a arz edecek ve teslimiyetimizi göstermeye gayret edeceğiz. Teslimiyetin zirvesindeki en güzel örnekler olan Hazreti İbrahim, Hacer ve İsmail Aleyhisselam gibi." dedi.

Bozkır, "Bu mübarek günlerde Allah’a yakınlığa vesile olan kurban etlerimizi de onu almaya en layık olan yetim, muhtaç ve mahrumlara ulaştırmamız asıl amaçtır. İşte bu hayırlı işin icrasında yıllardır çalışmalar yürüten Yetimler Vakfı, bu yıl da aynı anlayış ve hassasiyetle çalışmalarını gerçekleştirecektir. Kefalet sistemi ile hayırseverlerimizin kurbanları en uygun şekilde kesilmekte ve yetim, öksüz, kimsesiz ve mahrumlara ulaştırılarak, kurban ibadetinin hakkıyla ifasına gayret edilecektir." ifadelerini kullandı.

"Kurban faaliyetlerimiz, ülkemizde olduğu gibi farklı coğrafyalardaki yetim ve mahrumlara da ulaşılacaktır"

Muğla'da bal paketleme tesisinde yangın: Milyonlarca liralık hasar oluştu Muğla'da bal paketleme tesisinde yangın: Milyonlarca liralık hasar oluştu

Türkiye'nin yanı sıra yurt dışında da kurban organizasyonları faaliyetlerinde bulunacaklarının altını çizen Bozkır, "Kurban faaliyetlerimiz, her yıl olduğu gibi hem yurt içinde hem de yurt dışında gerçekleştirilecek ve ülkemizde olduğu gibi dünyanın farklı coğrafyalarındaki yetim ve mahrumlara da ulaşılacaktır. Bu yıl yurt içinin yanı sıra, yurt dışında Afrika, Afganistan, Yemen ve Bangladeş’te vakfımız kurban organizasyonunda yer alacak ve buradaki mağdur kardeşlerimize desteklerinizle yardımda bulunacaktır." şeklinde konuştu.

Açıklamada yaklaşık 7 ayı aşkın süredir işgal rejiminin soykırımı altında zorlu günler geçiren Gazze halkının durumuna dikkat çeken Bozkır, şu ifadelere yer verdi:

"Tüm bu ülkelerin yanı sıra, Gazze’de yaşanan işgalci siyonist vahşetine maruz kalan nice yetim ve mahrum Filistinli kardeşimizi de bu mübarek günlerde sevindirmek ve bu vesileyle Allah’a olan yakınlığını arttırmak isteyen halkımıza çağrımız, kurban bağışlarını vakfımıza bağışlamalarıdır. İnşallah bu vesileyle yetimlerin yüzünü güldürmüş ve ailelerinin de mağduriyetlerini kısmen de olsa gidermiş olacaklardır. Bu vesileyle tüm halkımızın Kurban Bayramı'nı tebrik ediyor, yapacakları kurban bağışlarının Yüce Allah’a yakınlıklarını arttırmasını ve İslam ümmeti için hayırlara vesile olmasını niyaz ediyoruz." (İLKHA)                                                                                                                        

Kaynak: ilkha