Siirt Üniversitesi öğrencileri, Gazze'de yaşanan katliama dikkat çekmek ve harekete geçmek amacıyla "Gazze Obası" temasıyla bir program hazırladı.

Program, Ensar Camii İmam Hatibi Ramazan Toprak hocanın Kur'an tilavetiyle başladı.

"Soykırıma alkış tutanlar hesap verecek" "Soykırıma alkış tutanlar hesap verecek"

Siirt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Fadıl Aygan, programda yaptığı konuşmada 7 Ekim'den bu yana Gazze'de yaşanan katliamlara dikkat çekti.

Aygan, "10 bin kadın şehit edildi, bir o kadar da çocuk katledildi. Anneler yavrusuz, yavrular da annesiz bırakıldı." ifadelerini kullandı.

Aygan, uluslararası toplumun Anneler Günü üzerinden güzellemeler yaptığını ancak asıl önemli olanın Gazze'deki yaşanan katliamı, şehit edilen anneleri ve annesiz bırakılan yavruları hatırlamak olduğunu vurguladı.

Aygan, "Filistin'de yaşanan katliamların soykırıma dönüştüğünü ifade ederek, 'Bedenlerimiz felç, dillerimiz lal olmuş durumda, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Dünyadaki etkili ve yetkili güç odakları bu zulme, bu haksızlığa dur diyemiyor.'" şeklinde konuştu.

"İnsanlık, bu vahşi soykırıma destek mi verecek, yoksa sessiz mi kalacak?"

Yer yüzündeki vicdanlı ve ahlaklı insanların ellerinden geldiği kadar bu katliama hayır demekle yetindiğine dikkat çeken Aygan, şunları söyledi:

"Bugün bütün insanlık bir dönüm noktasında! Bu katil sürüsü, azgın ve vahşi, hukuk ve ahlak tanımayan bir soykırıma destek olacak mı, yoksa sessiz mi kalacak? Ya da vicdanlarıyla hareket edecek, içlerindeki insanlık onuruyla bu azgınlığa dur diyecek ve ses çıkaracaklar. Bugün böyle bir ayırım noktasındayız. Dün Anneler Günü'nü kutladık ama unutmayalım, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de yaklaşık 10 bin kadın şehit edildi, bir o kadar da çocuk katledildi. Anneler yavrusuz, yavrular da annesiz bırakıldı. Bütün insanlık Anneler Günü üzerinden güzellemeler yaptı değil mi? Asıl önemli olan, orada yaşanan katliamı, şehit edilen anneleri veya annesiz bırakılan yavruları hatırlamaktı. Siirt Üniversitesi öğrencileri, dilimizi dolaştıran kelimelerimizi, felç olmuş bedenlerimizi harekete geçirmek adına Gazze temasıyla bir program hazırladılar. Onlara çok teşekkür ediyorum."

"Siirt Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri olarak, bizler de duruşumuzu gösteriyoruz"

Aygan, "Yeryüzünde vicdanlı ve ahlaklı insanların eksik olmayacağına dikkat çekerek, 'Bugün Batı'daki Kolombiya ve diğer üniversitelerde, vicdanlı, ahlaklı ve insanlık onurunu unutmamış öğrenci ve akademisyenler ne yaptılar? Harekete geçtiler, en azından bu soykırıma hayır demek için çeşitli etkinlikler düzenlediler.' şeklinde konuştu. "Ben bir fakültenin dekanı olarak, Siirt Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri olarak, bizler de duruşumuzu gösteriyoruz. Bu soykırımın vahşi ve ahlaksız bir eylem olduğunu beyan ediyoruz. Öğrencilerimiz böyle bir program düzenleyerek, en azından öğrencilerin ve akademisyenlerin zihinsel ve bilinç dünyasında bir farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Allah onlardan razı olsun." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha