ABD Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada, "ABD'nin işgal rejimine sağlanacak 3 bin 500 bombanın sevkiyatını 'israile yapılan belirli askeri yardım türlerinin gözden geçirilmesi kapsamında' geçici olarak askıya alacağını" duyurdu.

ABD'li Axios internet sitesinin üç ABD'li yetkiliden aktardığına göre Dışişleri Bakanı Antony Blinken'in bugün Kongre'ye "israilin Gazze'deki tutumuna ilişkin son derece eleştirel bir rapor" sunması bekleniyor.

Umre için biriktirdiği parasını Umut Kervanı aracılığıyla Gazze'ye bağışladı Umre için biriktirdiği parasını Umut Kervanı aracılığıyla Gazze'ye bağışladı

Siteye göre raporda, işgalin "ABD silahlarını kullanma şartlarını" ihlal etmesinden ise bahsedilmeyecek.

Bu gelişme, ABD Başkanı Joe Biden'ın çarşamba günü "ABD'nin israile yaptığı bazı silah sevkiyatlarını durduracağını" açıklamasının ve işgalin bu silahları sivilleri öldürmek ve Gazze Şeridi'ndeki yerleşim merkezlerini hedef almak için kullandığını itiraf etmesinin ardından geldi.

CNN'e verdiği bir mülakatta Biden, Refah'a "büyük bir kara girişi" yapması durumunda Washington'un siyonist rejime "tarihsel olarak şehirlerle mücadelede kullanılan silahları sağlamayacağını" belirtmişti.

Biden aynı zamanda ülkesinin "israilin güvenliğini sağlamaya devam etme" taahhüdünü yineleyerek Demir Kubbe hava savunma sistemi de dahil olmak üzere İsrail'e savunma silahları sağlamaya devam edeceklerini teyit etti. (İLKHA)

Kaynak: ilkha