İşgal rejiminin Gazze'deki sivillere yönelik saldırılarına karşı özellikle ABD'nin prestijli yüksek öğrenim kurumlarının kampüslerinde öğrencilerin çadır kurarak düzenlediği protestolara, Siirt Üniversitesi öğrencileri de katıldı.

Eyleme destek veren Doç. Dr. Rasim Tösten, özellikle ABD'deki önde gelen üniversitelerde benzer çadır kurma protestolarının görüldüğünü belirterek, bu eylemin de bu harekete destek niteliği taşıdığını ifade etti. Amacın uluslararası alanda Filistin'e destek veren bir hareketin oluşması ve israilin zulmüne karşı daha geniş bir sesin duyulmasını sağlamak olduğunu kaydetti.

"israilin yaptığı katliamlara dur demek için buradayız"

Van’da Gazze için meşaleli yürüyüş düzenlendi Van’da Gazze için meşaleli yürüyüş düzenlendi

Doç. Dr. Rasim Tösten, Siirt Üniversitesi'nde gerçekleştirdikleri çadır kurma eyleminin amacının, israilin yaptığı katliamlara dur demek olduğunu ifade etti. Tösten, "Yapılan zulüm ve katliamlardan hoşnut olmadığımızı ve bu çirkinliğin bütün dünyanın göz önünde yapılmasından dolayı rahatsızlığımızı ifade etmek amacıyla bu eylemi gerçekleştiriyoruz. Zor zamanlar geçiren Filistin ve Gazze halkının seslerini dünyaya duyurmak için öğrencilerimizle birlikte farkındalık oluşturmak ve bu zulme dur demek için buradayız." dedi.

 "israilin zulmüne son vermeleri için dünyaya sesimizi duyurmak istiyoruz"

Öğrencileriyle birlikte Filistin'e destek için çadır kurma eylemi başlatan Tösten, "Üniversitelerde, akademik ortamlarda en önemli şeyin insanlığın birlik, beraberlik ve kardeşlik içinde yaşaması gerektiğini vurgulamaya çalışıyoruz. Bu nedenle öğrencilerimizin bu güçlü protestolarını desteklemek istedik. Burada öğrencilerimizin yanındayız. Öğrenci ve akademisyenlerimizle birlikte İsrail'in zulmüne son vermeleri için dünyaya sesimizi duyurmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

"Filistin halkı zorlu imtihanlardan geçti. Şimdi sıra bizde, kendi imtihanlarımızla nasıl başa çıkacağımızı göstermekte"

Siirt Üniversitesi öğrencilerinin ve yönetiminin Filistin'e destek konusunda birlikte hareket ettiğini ifade eden Hacer Kontuk, Filistin'deki acıları duyurmanın ve dünyaya anlatmanın önemini vurguladı.

Kontuk, "Batı'da bu tür eylemler çok önceden başladı. Biz de onlara destek olmak amacıyla kendi çabamızla bir şeyler yapmak istiyoruz. Batı'da bu eylemler genellikle yönetim karşıtı olarak yapılırken, biz ise aksine yönetimin tam desteğini alarak bu eylemi gerçekleştiriyoruz. Gazze'deki ölümler ve zulüm, içler acısı bir durum. Bu acının normalleşmemesi gerekiyor. Orada çocuklar ölüyor, biz bunu yaşasak nasıl bir halde olurduk? Bu acıya nasıl dayanabilirdik? Allah onlara bu imanı nasip etmiş, onlar imtihandan çıktılar. Ancak bizim de kendi imtihanlarımızla başa çıkma ve bu süreçten ders çıkarma yolunda nasıl bir tutum sergileyeceğimiz önemli." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Kaynak: ilkha