DSİ 11 İlde Çalışma Yürütüyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerden sonra tarımsal üretimin kesintiye uğramaması için çalışmalarına hız verdi. Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, depremden hasar gören sulama altyapılarını onarmak için bölgede seferber oldu.

Rusya, Ukrayna’nın tahıl silolarını İHA’larla bombaladı Rusya, Ukrayna’nın tahıl silolarını İHA’larla bombaladı

Bakanlığın resmi web sitesindeki bilgiye göre bölgede, toplam 56 kilometre uzunluğundaki kanaletlerde bakım ve onarım çalışması yürütüldü. 12,4 kilometrelik sulama kanalı imalatı ile 1,2 kilometrelik işletme bakım yolu onarımı tamamlandı. Dron destekli arama çalışması yapan ekipler, tarım topraklarını tekrar suyla buluşturdu.

Hatay’da 45 Kilometrelik Kanalet Onarıldı

Depremden en çok etkilenen illerden biri olan Hatay’da, bakım onarım çalışması yürütülen toplam 45 kilometre uzunluğundaki kanaletler çiftçilerin hizmetine sunuldu. Yarseli, Samandağ ve Kırıkhan sulamalarında hasar oluşan yaklaşık 9 bin adet düşük kanaletin ayak ve semerleri yenilenerek montajı yapıldı. Ayrıca depremde zarar gören 2 adet pompa istasyonunda geçici pompalarla su akışı sağlandı.

Hassa sulamasına ait tahrip olan kanallarda 1800 metreküp beton dökülerek beton anoların bakım ve onarım imalatları yapıldı.

1e7d2fc4-2fb3-48e0-bb8a-523d4341c38f

Malatya’da Kanal Yenileme İnşaatları Tamamlandı

Malatya’da ise çeşitli bölgelerde 5,2 kilometre kanal yenileme inşaatı, 12,4 kilometre kanal yalıtımı imalatlarının yanı sıra 1,2 kilometre işletme bakım yolu onarımı tamamlandı.

Doğanşehir, Sultansuyu, Akçadağ, Oba, Suçatı, Derme, Çerkezyazısı, Şahnahan ve Yazıhan sulamalarında meydana gelen hasarların giderilmesi için 21 Mart 2023’te ihale yapılarak sözleşme imzalandı ve çalışmalara başlandı.

Kahramanmaraş, Adıyaman ve Gaziantep’te Onarım Çalışmaları Sürüyor

Kahramanmaraş, Kılavuzlu, Adıyaman ve Gaziantep Belkıs-Nizip sulamalarında oluşan deprem hasarlarının giderilmesine yönelik bakım, onarım ve yenileme çalışmaları da sürüyor. Bu kapsamda, Kılavuzlu sulamasında toplam 2,5 kilometre, Kahramanmaraş sulamasında toplam 1,5 kilometre, Adıyaman sulamasında yaklaşık 1,1 kilometre, Gaziantep Nizip ilçesi Belkıs sulamasında 1 kilometre onarım çalışması gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ise sosyal medya paylaşımında depremden etkilenen illerde tarımsal üretimin kesintiye uğramaması, toprakların susuz kalmaması için sahada çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini belirterek,

“Bereketli topraklarımızı suyla buluşturmaya, üreticilerimizin her daim yanlarında olmaya devam edeceğiz.”

ifadesini kullandı.