Adana'da Yarım Elma Çocuk Kreşi'nde eğitim gören bir grup öğrenci, ellerindeki kumbaralarıyla Adana Umut Kervanı Derneği'ne geldi.

Adanalı minik bağışçılar, kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını Umut Kervanı Adana Dernek Başkanı Abidin Serin'e teslim ederek Gazze'ye gönderilmesini istedi.

Taşkın, TOKİ çalışmalarını yerinde inceledi Taşkın, TOKİ çalışmalarını yerinde inceledi

Kreş öğrencilerine gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür eden Serin, teslim aldıkları bağışları miniklerin talep ettiği gibi Gazze'ye ulaştıracaklarını belirtti.

Serin, "Evet, Gazze'de soykırım son hızla devam ediyor. Maalesef birçok büyükte Gazze'ye karşı olan bu duyarlılık yok olma seviyesine gelmiş durumda. Görmüş olduğunuz sadaka kutularını kreş çocukları getirdiler. Bu duyarlılığı canlı tutmak lazım. Büyükler duyarlılığını kaybetse dahi en azından çocuklarda canlı tutmak lazım ki ileride İnşallah bunun faydası görülecektir. Gazze'ye karşı kayıtsız kalamayız. Gazze zulüm altında olduğu müddetçe elimizden gelen gayreti göstermek zorundayız. Bu yapılan şey mal ile cihat hükmüne girmektedir. Allah-u Teâlâ, o çocukların anne-babalarından ve onları yetiştiren hocalarından razı olsun. Anne-babalarının, kendilerinin ve hocalarının ömürlerine bereketler ihsan etsin. Gazze'ye karşı olan bu duyarlılığında artarak devam etmesine vesile kılsın inşallah." diye konuştu. (İLKHA)

Kaynak: ilkha